Kwarasey-tabbe i Afrikamesterskapet

Adam Larsen Kwarasey måtte slippe inn sitt første mål i afrikamesterskapet, men Ghana er klar for kvartfinale etter 1-1 mot Guinea onsdag.

Adam Kwarasey (Foto: LOUAFI LARBI/Reuters)

Emmanuel Agyemang-Badu ga Ghana ledelsen mot spillets gang da han vippet opp ballen og sendte en real suser forbi Guinea-keeper Naby Yattara etter en snau halvtime. Det var Ghanas 100. mål i turneringens historie.

På overtid i første omgang gikk Guinea utligningen da Strømsgodset-keeper Kwarasey tabbet seg ut. Han feilberegnet et innlegg fra Abdoul Razzagui Camara slik at ballen endte i nettet.

Kwarasey hadde holdt buret rent i de to første kampene, som begge ble vunnet av Ghana. Onsdag fikk han mye å gjøre da Guinea med kniven på strupen presset på i jakt på scoringer.

Ibrahima Traore fikk ballen i nettet vel halvveis i første omgang, men målet ble korrekt annullert for offside. (©NTB)