erna
erna

Erna Solberg lei slankefjaset

– Jeg tror det norske folk ser gjennom fjaset.

Onsdag kveld dukket Høyre-leder Erna Solberg opp på premieren av filmen «Jernkvinnen» i Oslo.

Et av temaene på den røde løperen var dette med at kvinner oftere blir satt merkelapper på enn menn, og som toppolitiker må også Erna Solberg tåle en del.

Ikke bare har hun fått tilnavnet «Jern-Erna», den siste tiden har det også vært fokus på hennes stadig slankere kropp.

Les også: Erna Solberg raser ned i vekt

– Det norske folk er kloke

Som toppolitiker må man også regne med at det blir fokus på ens ytre. Den siste tiden har det vært fokus på Ernas stadig slankere figur.

– Jeg lever med det. Jeg synes det blir mye fjas, men av og til må man bare slappe av og vite at det er en av de tingene det alltid er fokus på, sier hun til «God kveld Norge».

– Er det greit for deg at det er fokus på slankekurer?

– Nei, altså, jeg tror det norske folk er ganske kloke. Jeg tror de ser gjennom alt overfladisk fjas, sier hun med et smil.

Les også: Siv Jensen: – Man ville ikke ha kalt Jens for «Stålmannen»

– Bryr meg ikke om kallenavnet

I tiden som statsråd fikk Høyre-leder Erna Solberg tilnavnet «Jern-Erna». Hun forteller at hun ikke bryr seg særlig om dette tilnavnet.

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det for å være ærlig. Og så synes jeg det er greit at kvinner også kan vise at de kan fatte beslutninger, at de kan ta tøffe tak. Og da jeg følte behov for at vi måtte rydde opp i asylpolitikken i Norge, så synes jeg ikke det skadet å bli kalt Jern-Erna, forteller hun overfor «God kveld Norge».

– Det er ikke den største beskrivelsen av meg som person, men på akkurat det feltet så var det behov for å rydde opp, fortsetter hun.