Ryan Taylors tilsynelatende ufarlige skudd gikk via Scott Dann og i mål. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Ryan Taylors tilsynelatende ufarlige skudd gikk via Scott Dann og i mål. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Selvmål og sjansesløseri senket Blackburn

Newcastle tok alle tre poengene på Ewood Park.

Blackburn - Newcastle 0-2:

Blackburn dominerte til tider på hjemmebane, men ble likevel stående igjen som den store taperen. Selvmål, straffemiss og mangfoldige misbrukte sjanser er ikke fasiten dersom Rovers ønsker å komme seg bort fra nedrykksstreken.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Selvmål sendte Newcastle i front
Første omgang på Ewood Park tilhørte egentlig hjemmelaget, men det var likevel Newcastle som gikk til pause med ledelse.

I det 12.minutt fikk Ryan Taylor tid og rom til å skyte fra omlag 20 meter, og selv om skuddet var på vei langt utenfor fant Blackburn-forsvarer Scott Dann ut at han skulle blokkere. Midstopperen strakk ut en fot, men klarte ikke mer enn å skifte retning på det tilsynelatende ufarlige skuddet.

Touchen var imidlertid nok til å sette keeper Paul Robinson ut av spill, og vips stod det 1-0 til bortelaget.

Etter hvert som omgangen utviklet seg skulle det vise seg at ledelsen ble mer og mer ufortjent. Gael Givet fikk umiddelbart etter ledermålet en dobbeltsjanse til å utligne etter hjørnespark, men det første forsøket ble reddet på streken av en alltid like oppmerksom Danny Simpson og det andre satte franskmannen utenfor.

Både David Dunn, Radosav Petrovic, Junior Hoilett og Anthony Modeste kom også til avslutningsmuligheter for hjemmelaget, og det gjorde også Leon Best - som headet i egen tverrligger.

Straffemiss fra Dunn
For å toppe det hele fikk Blackburn sågar muligheten fra straffemerket like før pause. Anthony Modeste ble lagt i bakken av Danny Simpson, og i Yakubus suspensjonsfravær fikk David Dunn tillit fra 11-metersmerket.

Uheldigvis for hjemmelaget var Newcastle-keeper Tim Krul smartere enn Dunn, og leste engelskmannens skudd. På returen gikk Morten Gamst Pedersen og Gael Givet i veien for hverandre, og gjestene gikk til pause med en flatterende 1-0-ledelse.

2.omgang i samme spor
Andre omgang fortsatte der den første avsluttet, med sjanser til hjemmelaget. Anthony Modeste ble spilt gjennom alene snaue ti minutter etter pause, og selv om Tim Krul var på halvdistanse klarte ikke franskmannen å score. Spissens høyrefotede lobb var ikke engang hard nok til å nå fram til målstreken, og Newcastle-forsvaret fikk avklarert uten store vanskeligheter.

Drøye ti minutter senere ble Modeste spilt gjennom på ny, men nok en gang var avslutningen grusom. Denne gangen var det franskmannens venstrefot som ikke var god nok, og Tim Krul trengte ikke engang å slenge seg etter skuddet som gikk langt utenfor.

Etter 69 minutter kunne Scott Dann revansjert selvmålet fra første omgang, men i stedet for å stange frisparket fra Morten Gamst Pedersen i mål, traff midtstopperen i stedet kun med skulderen, og ballen havnet ufarlig i armene på Tim Krul.

Midstopperkollega Gael Givet fikk også en mulighet til å score, men avslutningen ble nok en gang blokkert, og ledet ikke til noe annet enn ett av kampens uendelig mange hjørnespark.

Ti minutter før slutt fikk innbytter Mauro Formica muligheten til å bli den store helten for Blackburn, men alene med Krul gikk avslutningen kun i nettveggen.

Avgjort på overtid
To minutter på overtid gikk det som det ofte går. I stedet for at Blackburn fikk sin fortjente utligning var det i stedet bortelaget som kontret, og plutselig var innbytter Gabriel Obertan alene med keeper. Franskmannen gjorde ingen feil, og trillet kontrollert inn sitt første Premier League-mål.

Dette var første gang i Premier League-historien at Newcastle klarte å vinne begge kampene over Blackburn samme sesong, og også første gang siden 2006 at de svart-hvite tok alle tre poengene på Ewood Park.