jensen1 (Foto: Stella Pictures, TV 2)
jensen1 (Foto: Stella Pictures, TV 2)

Siv Jensen: – Man ville ikke ha kalt Jens for «Stålmannen»

Frp-lederen lei merkelapper på kvinnelige politikere.

Partitopper og næringslivsledere ankom onsdag kveld Norgespremieren på filmen «Jernkvinnen», som handler om den tidligere britiske statsministeren Maggie Thatcher.

– Typisk

Frp-leder Siv Jensen var blant de fremmøtte, og hun tror ikke det er tilfeldig at det er en kvinne som har fått merkelappen «Jernkvinnen».

– Ville Maggie Thatcher blitt kalt Jernmannen om hun var en mann?

– Det tror jeg ikke. Det er jo litt typisk å sette slike merkelapper på kvinnelige politikere. Jeg tror ikke man ville ha kalt Jens Stoltenberg for «Stålmannen». og det sier kanskje litt om at man ofte leter etter merkelapper når det er kvinner som er i søkelyset, sier hun til «God kveld Norge».

Les også: Nå er Siv Jensen lei av alle samlivsspørsmålene

Har fått kjenne det på kroppen

Siv tror imidlertid media har en del av skylden for at det er slik. Hun har selv fått merkelappene slengt etter seg gjennom sin karriere i norsk politikk.

– Jo da, men navnet skjemmer ingen. Jeg tror det er det vi gjør som betyr noe, og så tror jeg de fleste mennesker ser bort fra det, men det er dere i media som er opptatt av disse merkelappene, smiler hun.

– Om du hadde vært en mann, hadde «Sex og SingelSiv»-serien på VG Nett kommet?

– Det må du spør de som har laget den om, men jeg tror ikke det.

– Føler du at det er urettferdig?

– Nei, jeg bryr meg veldig lite om det. Vi må forholde oss til det som til en hver tid skjer, og det som betyr noe for meg er det politiske arbeidet jeg driver med, og ikke hvilke merkelapper folk setter på meg, sier hun.

Les også: Siv Jensen om parodien: – Jeg synes jeg ser ganske snerten og fin ut

– Bryr meg ikke

Det at det til enhver tid dukker opp støy som har lite med politikken å gjøre, bryr Siv seg svært lite om.

– Spørs hvor mye tid man skal bruke på å interessere seg for det, jeg er opptatt av å gjennomføre den politikken Fremskrittspartiet står for, og så får folk avgjøre det.

Hun synes imidlertid folk i større grad kan tenke over at kvinner i større grad enn menn blir påklistret merkelapper.

– Man skal tenke over at det er veldig enkelt å sette merkelapper og karakteristikker på kvinner, man gjør ikke det så ofte på menn, sier hun.

Les også: Siv Jensen nekter å gi opp statsministerdrømmen

– Jernkvinne privat

«Jernkvinnen» er et portrett av Margaret Thatcher, Storbritannias statsminister fra 1979 til 1990.

Meryl Streep (62) spiller hovedrollen som den tidligere engelske statsministeren Margaret Thatcher i «Jernkvinnen». Til VG avslører hun at hun selv er en tøffing på hjemmebane:

– Er du kanskje en jernkvinne hjemme? undrer avisen.

– Det kan du banne på! I hvert eneste ekteskap er det en streng og en ettergivende forelder. Gjett hvem jeg er? Far er den snille, så barna har alltid gått til ham når det er noe. Det er faktisk initialer i huset mitt som jeg ikke ante hva betydde. DTM. «Don`t Tell Mom». Det fant jeg nettopp ut. Utrolig hva? sier Meryl og ler trillende ifølge VG.

Les også: Meryl Streep: – Du kan banne på at jeg er jernkvinne privat