LAR SEG IKKE SKREMME: Presidentkandidat Eva joly har fått ått flere trusselbrev og en kule i posten. (Foto: BERTRAND GUAY/Afp)
LAR SEG IKKE SKREMME: Presidentkandidat Eva joly har fått ått flere trusselbrev og en kule i posten. (Foto: BERTRAND GUAY/Afp)

Eva Joly fikk trusselbrev og kule i posten

Lar seg ikke skremmer og fortsetter kampen fram mot det franske presidentvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presidentkandidat Eva Joly har fått flere trusselbrev og en kule i posten, men bedyrer at kampen fortsetter som vanlig fram mot det franske valget.

– Vi får svært nasjonalistiske brev fra ytre høyre, sier Jolys valgkampsjef Stephane Sitbon-Gomez til det franske nyhetsbyrået AFP ifølge BBC.

Har to livvakter

Sist måned fikk hun en kule i posten, sier han. Norskfranske Joly er De grønnes kandidat under det franske presidentvalget 22. april. 68-åringen har to livvakter og truslene skremmer ikke Joly fra å gjennomføre valgkampen, fremhever Sitbon-Gomez.

Joly har også tidligere fått drapstrussler da hun som forhørsdommer hos statsadvokaten i Paris jobbet med en sak mot oljeselskapet Elf på 90-tallet.

Sliter på målingene

Joly sliter voldsomt på meningsmålingene, og har nå en oppslutning på kun rundt 3 prosent. På en meningsmåling offentliggjort av Le Monde i helgen kommer hun svært dårlig ut på en rekke punkter. (©NTB)