Vinni
Vinni

– Det var et gåsehudøyeblikk!

Lørdag kan du se Vinni opptre live med ukas megahit: «Sommerfuggel i vinterland».

Gullfisken 2011 Sigurd
Gullfisken 2011 Sigurd
I helgen eksploderte interessen for Øyvind «Vinni» Sauviks nytolkning av låten «Sommerfuggel i vinterland». Låten ble spilt inn i programmet «Hver gang vi møtes» og er opprinnelig en av Halvdan Sivertsens kulturskatter.

Live for første gang

Låten er i skrivende stund vist over 700.000 ganger på nettet og topper iTunes-lista. I tillegg har den solgt til Platina på bare tre dager.

Nå blir låten for første gang fremført til et live-publikum på direktesendt TV, på «Gullfisken» lørdag 4. februar kl 22.15. Det er noe programleder Marthe Sveberg Bjørstad gleder seg til.

– Jeg er utrolig glad og stolt over at Vinni skal opptre på «Gullfisken». Jeg så programmet «Hver gang vi møtes» og det var et gåsehudøyeblikk! Så hurra for Vinni, sier hun entusiastisk til tv2.no.

Les også: Platina til Vinni

Les også: Se alle opptredenene og last ned låtene her

Nok en TV-suksess

Det er ikke første gang Vinni gjør suksess etter å ha vært med i et TV 2-program. I 2009 var han korleder for «Team Vinni» i «Det store korslaget», og der ble Paperboys’ nye singel «Lonesome Traveller» stemt fram av seerne som beste låt.

Etter programmet tronet singelen øverst på VG-lista og solgte til gull allerede i første salgsuke.

Men den eventyrlige suksessen med «Sommerfuggel i vinterland» har ikke Vinnis manager, Gunnar Greve, opplevd før.

– Suksessen og salget som har kommet i kjølvannet av Vinnis opptreden på første program av «Hver gang vi møtes» har vært enestående. Jeg har aldri opplevd lignende respons og alle tall, både hva angår digitalt låtsalg, visninger på YouTube og antall ubesvarte anrop på telefonen min tilsier at noe ganske unikt er i ferd med å skje. Det er utrolig gøy å oppleve at en rapartist kan skape dette engasjementet og entusiasmen på tvers av demografi og geografi, sier Greve.

Om «Sommerfuggel i vinterland» blir gitt ut som singel av Vinni gjenstår å se. Han ble i alle fall oppfordret av komponisten selv til å ta låten med seg ut til publikum.

– Det var bare så sterkt og flott. Det gjorde meg så godt. Kan ikke du synge dette på veien, ta det med deg ut, sier Halvdan til Vinni i «Hver gang vi møtes» etter fremførelsen av låten.

Artisttungt mellom reklamene

Vinni skal opptre som en av fem artister på «Gullfisken». Til programmet kommer også «Den Svenska Björnstammen» som har vunnet den prestisjetunge prisen P3 Guld i Sverige for både årets låt og for årets nykommer.

I tillegg kommer Frida Amundsen fra Vaksdal, A-Lee og Lars Vaular.

Les også: Årets snakkis til Gullfisken

Reklamer og parodier

Selv om «Gullfisken» er programmet som i år gir deg snakkis-artistene, er det kåring av fjorårets beste reklamefilm som står i fokus. 12 sølvfisker er plukket ut, og blant disse skal det stemmes fram en gullfisk.

Se alle sølvfiskene her.

Parodier på fjorårets reklamefilmer ligger også klar til sending, se den første under her!

«Gullfisken» ser du på TV 2, lørdag 4. februar kl 22.25.

Stem fram din reklamefavoritt her, og følg med på programmet om din favoritt får den gjeveste prisen!