AVVISER ANKE: Svensk høyesterett vil ikke behandle anken fra mennene bak Pirate Bay, noe som betyr at dommen på fengselsstraffer og høye bøter fra 2010 blir stående. (Foto: Skjermdump)
AVVISER ANKE: Svensk høyesterett vil ikke behandle anken fra mennene bak Pirate Bay, noe som betyr at dommen på fengselsstraffer og høye bøter fra 2010 blir stående. (Foto: Skjermdump)

Pirate Bay skifter adresse etter at anken ble avvist

Svensk høyesterett avviste anke fra Pirate Bay og den strenge dommen fra 2010 blir stående.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svensk høyesterett vil ikke behandle anken fra mennene bak Pirate Bay, noe som betyr at dommen på fengselsstraffer og høye bøter fra 2010 blir stående.

Les også: Alle dømt til fengsel i Pirate Bay-saken

Bytter adresse

Fildelingsnettstedet svarte på onsdagens avgjørelse med et bilde av en knyttet neve og en bloggpost der de forsvarer virksomheten.

– Det som holder oss sammen er troen på at det vi gjør er bra. Det er noe vi med stolthet kan fortelle våre barnebarn. Folk over hele verden bekrefter dette. Vi mottar brev fra folk i Syria som takker oss for jobben vi gjør og vi har over hundre daglige treff fra Nord-Korea, står det blant annet i bloggposten.

Samtidig har nettstedet endret adresse til et svensk domene fra det tidligere «.org»-domenet. Dette trolig for å gjøre det vanskeligere for amerikanske myndigheter å stenge nettsiden.

Arrestert

Nylig ble grunnleggeren av fildelingsnettstedet Megaupload arrestert i New Zealand etter at amerikanske myndigheter hadde utstedt arrestordre på ham.

USAs justisdepartement sørget for å stenge det Hongkong-baserte nettstedet, som har bidratt til at millioner av brukere over hele verden har kunnet laste ned filmer, musikk og annet beskyttet materiale på sine PC-er.

Les også: Megaupload-sjef sier han er utsatt for svertekampanje

To av de Pirate Bay-dømte, Carl Lundström og Fredrik Neij, har bedt høyesterett om å søke råd fra EU-domstolen vedrørende saken, men høyesterett avviser dette.

Sammen med grunnlegger Peter Sunde har de også bedt domstolen om å sette til side dommen som falt i Svea hovrätt i 2010. Der ble de tre dømt til henholdsvis fire, ti og åtte måneders fengsel.

I tillegg må de betale 46 millioner svenske kroner til musikk- og filmbransjen i erstatning for tapte inntekter som følge av at Pirate Bay har bidratt til ulovlig spredning av opphavsbeskyttet materiale.

– Jeg kan leve med å være fattig

Sunde, som er dømt til åtte måneders fengsel, kommenterer høyesteretts beslutning på sin blogg.

«Selv om utfallet ikke er positivt for min personlige situasjon, er det endelige målet som vi kjemper for, så mye viktigere enn noen personers personlige kamp. Jeg kan leve med å ikke være rik – noe som er enkelt når du likevel ikke er rik – resten av mitt liv», skriver Sunde.

Han føyer til at han er meget stolt over det han har gjort og at han ikke ville endret på noe.

«Jeg tror faktisk jeg kunne gjort mer for kampen. Og det kommer jeg til å gjøre», skriver han.

(NTB/TV 2)