PÅ FLYTTEFOT: Steffen Iversen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
PÅ FLYTTEFOT: Steffen Iversen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Rekdal om klubbløse Iversen: – Overbevist om at han er god nok for Tippeligaen

Men den klubbløse spissveteranen er ikke Aalesunds førstevalg.

La Manga (TV 2 Sporten): Steffen Iversen (35) ble tirsdag løst fra kontrakten sin med engelske Crystal Palace og står nå fritt til å finne seg en ny klubb.

- Steffen er en god nok spiller for Aalesund og Tippeligaen, det er jeg helt overbevist om

Aalesunds trener Kjetil Rekdal, som hadde Iversen i sine rekker da Vålerenga tok seriegull i Tippeligaen i 2005, har fått med seg at angriperen er på jakt etter en ny klubb.

- God nok for Tippeligaen
- Steffen Iversen er en fantastisk fyr og en veldig god fotballspiller med et veldig klokt fotballhode, skryter Rekdal om sin tidligere elev.

Aalesund skal styrke stallen med en ny spiss før sesongstart - og Rekdal bekrefter at Iversen kan bli aktuell.

- Om vi kjøper en spiss så skal investorene våre ha avkastning. Det er det første vi må få til. Og så får vi tenke på andre ting i etterkant av det eventuelt. Men Steffen er en god nok spiller for Aalesund og Tippeligaen, det er jeg helt overbevist om, svarer Rekdal på TV 2 Sportens spørsmål om den Iversen vurderes på Color Line Stadion.

IKKE STRAFFET: Steffen Iversen. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
IKKE STRAFFET: Steffen Iversen. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Forsøker å overtale solid spiller
Rekdal har de siste dagene snakket i telefonen med en spiller som kan bli klar for Aalesund i løpet av kort tid. Han vil imidlertid ikke ut med navnet på spilleren.

- Med tanke på den spilleren så er situasjonen den samme. Vi er i en fase der vi er i konkurranse med andre klubber om denne spilleren. Så vi vil ikke gå ut med navnet før alt er avklart. Vi venter på en tilbakemelding fra denne spilleren, så får vi se om vi får et gjennombrudd eller ei, konstaterer Rekdal.

Aalesunds trener legger ikke skjul på at klubben har den nødvendige kapitalen på plass for å styrke troppen.

- Vi får hjelp av våre investorer som har skrapt sammen penger til å investere om vi finner de forsterkningene vi ønsker oss. Vi har muligheten til å handle, men det vi ønsker oss er først og fremst spillere som er mulig å få avkastning på og som gjør de andre spillerne og laget bedre, poengterer Rekdal.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kjetil Rekdal (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Kjetil Rekdal (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Vil kjempe om nye troféer
- Kan Aalesund kjempe om medalje kommende sesong om du får disse spillerne på plass?

- Ja, både vi og mange andre lag kan gjøre det. Jeg tror Tippeligaen blir veldig jevn i år, og akkurat nå føler jeg at mange kan vinne serien. Men vi har luktet på medalje to år på rad og vi har ambisjoner om å gjøre det bra, svarer Rekdal, som røper at klubbens målsetting er å kjempe om troféer kommende sesong:

- Vi trener hver dag for å bli bedre fordi vi ønsker å vinne. Nå har vi vunnet to titler på tre år, men vi legger oss ikke ned på sofaen med potetgull og cola av den grunn. Vi skal jakte på titler igjen - både medalje i serien og cupen, fastslår en ambisiøs Rekdal.