tennisplmontasje
tennisplmontasje

Aleksander Schau: – United mot City er som Djokovic mot Nadal

Det er dødt løp mellom Manchester-lagene etter 23 av 38 spilte kamper i toppen av Premier League. I kulissene lurer Tottenham.

Se Aleksander Schau i PL-studio i videovinduet øverst i saken.

Etter tirsdagens kamper i Premier League tettet det seg enda mer til i kampen om Premier League-troféet.

Ledende Manchester City tapte, mens Manchester United vant. Dermed ligger de to lagene á poeng når 15 kamper gjenstår. Tottenham halser fem poeng bak etter sin 3-1-seier over Wigan.

Les også: Slik klatret United opp i ryggen på City

– Vinneren er ett av disse tre lagene, ingen av klubbene bak har mulighet til å hente de inn, slår TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker fast.

United eller City
Nærmest av lagene som jager bak er Chelsea som med sine 42 poeng er syv poeng bak Tottenham igjen.

– Manchester United eller Manchester City vinner. Tottenham kan bli nummer to om ett av de to lagene foran svikter, men jeg tror ikke at begge gjør det, sier Petter Myhre til tv2.no.

– Hva taler for de to seriefavorittene?

– Manchester City har den beste førsteelleveren og den beste stallen, men mangler erfaring fra denne typen situasjon. De har noen spillere som har vunnet, og mange klassespillere, men de er ikke vant til å være i denne situasjonen. Manchester United har erfaring fra slike situsajoner og en manager som vet hvilke knapper han skal trykke på, og spillerne vet det. I tillegg har de plukket mye poeng me de skadeproblemene de har hatt, det er imponerende, forklarer Petter Myhre.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Som tennisfinale
I TV 2s Premier League-studio etter kampene tirsdag kveld sammenlignet Aleksander Schau duellen mellom Manchester-lagene med den høydramatiske tennisfinalen i Australian Open.

Les også: Djokovic vant thrillerfinale mot Nadal

– Du tror Nadal taper, så kommer han inn igjen i kampen fordi Djokovic ligger nede. Slik er Premier League denne sesongen. Du tenkte jo en periode at City har stukket av, men nå er de tatt igjen. Slik kommer det til å være flere ganger denne sesongen, sa Schau etter at Everton slo Manchester City.

TV 2s fotballekspertene har lagt merke til at de røde på papiret har et verre kampprogram igjen, men er samstemte i at de kommende serierundene kan avgjøre mye.'

Manchester City's Vincent Kompany tackles Manchester United's Wayne Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Manchester City's Vincent Kompany tackles Manchester United's Wayne Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

– Mye av nøkkelen er den perioden United er inne i nå. De har nettopp slått Arsenal borte, og har Chelsea borte til helgen, deretter Liverpool hjemme. Kommer de seg helskinnet gjennom disse kampene blir det vanskelig å stoppe United, tror Øyvind Alsaker.

Verdensstjerner på Spurs
Tottenham har imponert mange med imponerende spill og gode resultater denne sesongen, men de har ikke stallen til å være med helt inn, tror ekspertene.

– Det som kan tale for Spurs er at de ikke blir tatt helt på alvor, de har heller ikke så mye press på seg, de har nesten nådd sesongmålet om Champions League-plass, tror Alsaker.

Med spillere som Luka Modric og Gareth Bale på laget har Tottenham spillere som kunne spilt seg inn på nesten hvilket som helst lag i verden.

Les også: Se Bale herje med Wigan

– Førsteelleveren til Tottenham er like god som, om ikke bedre enn, Manchester United sin, sier Petter Myhre.

– Tottenham har kanskje den tynneste stallen og det merker man ofte mest i slutten av sesongen, supplerer Øyvind Alsaker.

På overgangsvinduets siste dag hentet Tottenham Louis Saha, mens den mye omtalte overgangen til Ryan Nelsen fra Blackburn enda ikke er bekreftet. Samtidig forsvant Steven Pienaar, Sebastien Bassong og Roman Pavljutsjenko ut fra White Hart Lane.

– De henter spillere som fyller ut huller i troppen, og som gjør at de kan stå distansen inn, men det hever de ikke noe veldig, sier Alsaker til tv2.no.

Les også: Slik var Deadline Day: Her er alle de viktigste oppdateringene

Spenning om Champions League
Kampen om den fjerde Champions League-plassen er også vidåpen i Premier League tre måneder før sesongslutt.

Liverpool vant mens Chelsea snublet i går. Vinner både Arsenal og Newcastle sine kamper onsdag kveld vil det skille fire poeng mellom de fire lagene.

Fotballekspertene syns det er vanskelig å spå hvem som ender som nummer fire her, men faller ned på ulike svar.

– Det blir veldig marginalt, men jeg har trodd på at Arsenal skal klare det. De har beholdt van Persie og begynner å få spillere tilbake ved skade, så jeg holder på det, sier Petter Myhre som fremhever at det er umulig å være for bastant i svarene.

– Det er ganske åpent, men akkurat nå ser det ut som Liverpool er det mest harmoniske. Chelsea sliter med litt uro internt, og Arsenal er veldig avhengig av at van Persie skal levere helt til mai, mener Øyvind Alsaker.

Hvem tror du tar ligatittelen og de fire Champions League-plassene? Si din mening i kommentarfeltet under.

Kveldens Premier League kamper:
20.45 Aston Villa - QPR TV 2 PL HD2 og tv2sumo.no
21.00 Fulham - West Bromwich tv2sumo.no
21.00 Sunderland - Norwich tv2sumo.no
21.00 Bolton - Arsenal TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no
21.00 Blackburn - Newcastle TV 2 PL HD 3 og tv2sumo.no