tan
tan

Gråtkvalt Tanya røk ut av «Til toppen av Norge»

– Det var kjempevondt, faktisk.

I onsdagens «Til toppen av Norge» måtte Tanya Kimberly Amundsen (25) reise hjem fra turen, etter å ha tapt byggeklossduellen mot Anja Gretland, som er moren og ledsageren til svaksynte Anneline.

Tanya tok til tårene da nederlaget var et faktum.

– Jeg var forberedt på å bli med videre på turen, så det var relativt tungt og vondt. Det var kjempevondt, faktisk, sier Tanya til tv2.no

Bli bedre kjent med deltakerne her!

Overrasket

Da Tanya valgte Anneline som duellmotstander, var hun ikke klar over at moren til Anneline kunne få lov til å konkurrere på hennes vegne.

Anneline er nemlig svært svaksynt, og moren hennes er med som ledsager og regnes ikke som fullverdig deltaker på lik linje med de andre. Hvis Anneline taper en duell, må både hun og moren reise hjem.

– Jeg var overrasket over at Anneline fikk velge, og at Anja da kunne stille i duellen for Anneline, ettersom Anneline selv hadde valgt å stille i lagkonkurranse. Duell var jo den «prisen alle måtte betale» for å tape en lagkonkurransen, sier Tanya.

Se video øverst i saken!

– Det er en konkurranse

Tanya understreker at det ikke er noe ondt blod mellom henne og Anneline på noen som helst måte.

– Valget falt på Anneline fordi hun var den deltakeren jeg hadde fått liten og nesten ingen kontakt med. Derfor hadde jeg ikke noe «forhold» til henne i forhold til resterende av deltagerene jeg hadde på mitt lag. At jeg ikke ble skikkelig kjent med Anneline i løpet av turen, var tildels min egen skyld, sier hun.

– Jeg vet det er mange som ikke liker at jeg valgte Anneline til duell, men det er en konkurranse og alle vil være med lengst mulig.

Sist uke tapte Azfar Majothi byggeklossduellen og ble sendt hjem, og det er nå 12 deltakere igjen som kjemper om å komme til toppen av Norge.

<b>Følg «Til toppen av Norge» på Facebook</b>

Se «Til toppen av Norge» onsdag klokken 20.00 på TV 2!