ny1-terror-fengsling-sakkyndig-F - Sakkyndig vil observere Breivik i fengslingsmøte

Nyoppnevnt sakkyndig psykiater Terje Tørrisen vil bruke fengslingsmøtet neste mandag til å observere Anders Behring Breivik for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et brev til Oslo tingrett har Tørrisen skrevet at han vil være til stede under fengslingsmøtet mandag. Domstolen vil reservere en stol til psykiateren under møtet, melder NRK.

– Det er et åpent rettsmøte så alle kan i prinsippet komme, men vi forstår ut ifra det mandatet han har fått at han har behov for observere Breivik og har derfor satt av en plass til ham, sier informasjonsrådgiver Markus Iestra i Oslo tingrett.

Det vil være første gang Tørrisen får se Breivik etter at han sammen med Agnar Aspaas 13. januar ble oppnevnt til å foreta en ny rettspsykiatrisk undersøkelse av den terrorsiktede. Breivik har nektet å treffe de sakkyndige og har anket tingrettens oppnevning til Borgarting lagmannsrett, som ventelig vil komme med sin beslutning denne uken.

– Foreløpig vil ikke Breivik snakke med oss. Vi har fortsatt oppdraget som rettsakkyndige, og derfor ønsker jeg å være til stede, sier Terje Tørrisen til NRK.

Agnar Aspaas har ikke varslet at han ønsker å være til stede under fengslingsmøtet. Fengslingsmøtet mandag vil være det siste før hovedforhandlingen starter 16. april. (©NTB)