PÅKJØRT OG DREPT: Jeff Mwangi ble påkjørt og drept på Dal i Ullensaker nord for Oslo. Bilisten som kjørte stakk fra stedet. (Foto: Ole Jørgen Hansen/Scanpix)
PÅKJØRT OG DREPT: Jeff Mwangi ble påkjørt og drept på Dal i Ullensaker nord for Oslo. Bilisten som kjørte stakk fra stedet. (Foto: Ole Jørgen Hansen/Scanpix)

Fotgjenger drept: Ber sjåføren om å melde seg

Politiet fortsetter søkene etter den som kjørte på og drepte en fotgjenger i Ullensaker tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen har politiet fortsatt ikke pågrepet eller funnet bilen til den som kjørte på og drepte en mann i 50-årene i Ullensaker tirsdag.

Mannen ble påkjørt ved Herregårdshuset på Dal i 14-tiden tirsdag. Åtte minutter etter meldingen om ulykken var politi og ambulanse på stedet, men mannens liv sto ikke til å redde.

– Vi har fått veldig god respons

Etter at saken fikk mye medieomtale tirsdag ettermiddag og kveld, har politiet i Ullensaker fått mange henvendelser fra publikum.

– Vi har fått veldig god respons fra publikum i denne saken. Vi trenger det for å kartlegge kjøreruten til bilen som vi tror er hensatt eller forsøkt gjemt unna, sier lensmann i Ullensaker, Morten Huse, til tv2.no.

Huse uttalte tirsdag kveld at de følte seg sikre på å pågripe sjåføren, men onsdag er han fortsatt på frifot.

LES OGSÅ: Har fått flere tips etter dødsulykke

Leter etter liten varebil

Fartsgrensen på ulykkesstedet er 80 kilometer i timen, og det er ikke fotgjengerfelt. Politiet fortsetter onsdag søkene etter bilen og gjennomgår tekniske funn fra åstedet.

Huse ber folk som kan ha sett en bil med skader som kan stamme fra en påkjørsel om å ta kontakt.

– Vi har grunn til å tro at bilen som stakk av er en mørk eller sort bil av typen Peugeot Partner, Citroën Berlingo eller lignende. Bilen etter det vi har fått vite betydelige skader på frontruten, sier Huse.

Et kjennetegn på skaden bilen har er en stor rose på høyre side av frontruten

Ber sjåføren om å melde seg

Lensmannen opplyser at politiet i morgentimene organiserer nye søk samtidig som de sammenligner opplysningene om bilen i sine registre.

Huse har stor tro på at de vil finne den som kjørte bilen.

– Vi tror absolutt det at vi skal finne den som gjorde det. Jeg ber om at den som kjørte bilen melder seg slik at han kan gi sin versjon av det som skjedde.

Tips til politiet om saken kan meldes på telefonnummer 994 87 751 eller 02800.