ny1-hellas-imf-krav-F - IMF: – Hellas må få opp reformfarten

Mye raskere strukturelle reformer og litt lavere tempo på budsjettkuttene. Slik lyder beskjeden til Hellas fra sjefen for IMFs inspektører i Aten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vil måtte ta det litt roligere når det gjelder budsjettmessige tilpasninger og bevege oss raskere, mye raskere, for å få på plass reformer, sier Poul Thomsen fra Det internasjonale pengefondet (IMF) til den greske avisen Kathimerini.

Thomsen, som er sjef for IMFs inspeksjonsteam i Aten, sier også at Hellas muligens må senke minimumslønna og kutte ut feriepengeordninger i privat sektor.

Disse to tiltakene er svært omstridte i Hellas, og fra regjeringshold er det tidligere avvist at inspektører fra IMF, EU og Den europeiske sentralbanken krever kutt i minimumslønna.

Den såkalte troikaen har de siste ukene sittet i forhandlinger med den greske regjeringen om hva som skal til for at Hellas skal få utbetalt et nytt kriselån på 130 milliarder euro (1.000 milliarder kroner) som i prinsippet ble vedtatt i oktober.

Fordi Hellas ikke nådde budsjettmålene i 2011 krever de tre instansene at grekerne vedtar enda større kutt i revidert budsjett for 2012. (©NTB)