Politimann tiltalt for bedrageri og tvang

En 52 år gammel politimann er tiltalt for forsikringsbedrageri, tvang, falsk anmeldelse og forsøk på å få et vitne til å avgi falsk forklaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiltalen er tatt ut av statsadvokatene i Rogaland. Ifølge tiltalen skal politimannen i desember 2000 ha meldt tyveri av en bil og en henger. Forsikringsselskapet If utbetalte 320.000 kroner i erstatning til politimannen, skriver Fædrelandsvennen. Mannen har siden påsken i fjor har vært suspendert fra sin stilling

Utpressing

Ifølge tiltalen skal 52-åringen dessuten på politiets brevark ha skrevet brev til et ektepar og forsøkt å tvinge paret til å betale ham penger som de angivelig skal ha skyldt ham.

Et annet tiltalepunkt dreier seg om at politimannen skal ha forsøkt å påvirke en mann bosatt i Mosjøen til å forklare seg falskt om hengeren i politiavhør. Tiltalen inneholder også et punkt om falsk anmeldelse for tyveri av bil, henger og last.

Nekter skyld

Politimannen nekter straffskyld. Hans forsvarer, advokat Bjørgulv Rygnestad, sier at saken er utløst som følge av uoverensstemmelser mellom 52-åringen og andre personer.

– Dette er en ren hevnaksjon mot politimannen. Uoverensstemmelsene dreier seg om reparasjon av en bil. Det kommer til å bli en omfattende sak, og fra vår side blir det ekstra bevisføring i retten for å overbevise domstolen om at anklagene er uriktige, sier Rygnestad.

Saken starter i Lister tingrett i juni. Det er satt av sju dager til rettssaken. (©NTB)