herman1
herman1

Eks-narkomane «Til toppen av Norge»-Herman: – Vi ble kjørt ned av følgebåten

Avslører sannheten bak det dramatiske kanoveltet.

I kveldens episode av «Til toppen av Norge» går duoen Rolf Christian Vabø Øren og Herman Frisch trill rundt i kanoen og programleder Cecilie Skog skriker høyt:

– To mann over bord!

– Kjørt ned

Duoen kjemper seg til land og slipper unna med skrekken. Men før kveldens episode avslører Herman at de selv ikke var skyld i hendelsen.

– Det er en grunn til at jeg gikk rundt i den kanoen. Vi ble faktisk kjørt ned av følgebåten, forklarer eks-narkomane Herman Frisch som deltar i ekspedisjonen hvor deltagerne har som mål å nå toppen av Norge - Galdhøgpiggen.

Les også: «Til toppen av Norge»-Herman: – Det verste helvete i denne verdenen her er å være tung heroinist

– Hadde ikke balanse

Rolf Christian bekrefer at TV-produksjonens båt kom for nær deres kano:

– Kamerabåten kom og kjørte helt ved siden av oss. Han skulle sikkert ha et nærblide eller noe sånt. Men vi hadde ikke balanse til det. Så vi gikk rett uti vannet. Så vi sto der og plasket, forklarer Rolf Christian Vabø Øren.

Les også: – Det var veldig rart og veldig følsomt

– Sikkerheten prioritert

Presseansvarlig for «Til toppen av Norge» i TV 2, Anne Martha Leidland, understreker at deltakerne var sikret selv om de gikk rundt i kanoen:

– Sikkerheten har vært prioritert under hele innspillingen. Så det var en følgebåt med hjelpepersonell fra Røde Kors og alle deltagerne hadde også regningsvester.

– Men kjørte følgebåten uforsvarlig?

– Nei, det gjorde den ikke. Det var mange båter i vannet samtidig og det ble mye bølger i vannet. Dessuten var dette uerfarne kanofolk og da er det lett for at man kan gå rundt. Dette var heller ikke en del av konkurransen så det er ikke med å påvirke resultatet, sier TV 2s presseansvarlig.

Les også: – Herregud, Lars Monsen er streng!

– To tunge karer

Herman Frisch tar hele episoden med en stor dose humor:

– Vi var to ganske tunge karer i den ustabile kanoen. Og jeg har ikke sittet i en kano siden jeg var liten. Så det var uansett bare et spørsmål om tid, ler Herman.