Heiberg
Heiberg

Heiberg ber Oslo 2022 kjappe seg

Gerhard Heiberg tror Norge er favoritt til å få vinter-OL i 2022 om de bestemmer seg raskt. IOC-medlemmet råder nå Idrettsforbundet og Oslo kommune til å få fortgang i prosessen.

TV 2 Sporten (Oslo/Bergen): Stadig flere mener at et nytt norsk vinter-OL er en strålende ide. Det synes også Gerhard Heiberg, men IOCmedlemmet trekker fra tiden som Oslo 2022s hovedmotstander.

- Man må bestemme seg meget raskt, ellers blir det for sent. IOC ser veldig positivt på det. Jeg personlig tror at dette kan bli veldig bra, men det er ikke mer enn tiden og veien, sier Gerhard Heiberg til TV 2 Sporten.

Tror på skremselseffekt
Norges Idrettsforbund starter i disse dager samtaler med Oslo og aktuelle samarbeidskommuner. Og til sist må Stortinget godkjenne en eventuell 0L-søknad. Hele denne prosessen tar minst ett år, og IOC ønsker å ha OL-søknadene på bordet innen første halvdel av 2013.

- Det gjelder at man ikke sitter og venter på hverandre, men at det tas initiativ og at man kommer i gang med planlegging slik at man eventuelt, om ikke så lenge, kan sende en søknad til Stortinget, forklarer Heiberg.

- Er de favoritten per nå hvis de hadde sagt at de søker?

- Ja, jeg tror jo tidligere Oslo kommer ut og sier at dette går vi for, jo bedre. Det kan skremme en del andre, sier Heiberg.

Frir til Oslo
Det meste tyder på at Europa får vinterlekene 2022. St. Moritz og Davos har signalisert at de kommer til å søke, mens München, som tapte for sørkoreanske Pyeongchang i kampen om 2018-OL, er i tenkeboksen. Om Oslo velger å søke, vil Heiberg jobbe for norske interesser.

- Jeg må jo da prøve å hjelpe Oslo, selvfølgelig. Jeg har jo ganske god kontakt med IOC-medlemmene og stiller meg gjerne til disposisjon, og det er vel slik at folk lytter litt til meg fordi de vet hva jeg har gjort tidligere i livet, så det er mulig at jeg i hvertfall kan bidra til at noen stemmer om man skulle bestemme seg for at det blir Oslo.

Trekker fram historien
Oslo arrangerte ski-VM i 2011 til laud, men Heiberg tror ikke gjennomføringen av dét mesterskapet betyr all verden i denne sammenhengen. Da er historien med suksessen på Lillehammer i 1994 viktigere.

- Oslos største styrke er at vi som vinteridrettsnasjon er kjent for å lage kjempegode arrangementer når vi påtar oss noe. Det har ikke gått noe galt på vintersiden, så folk har stor tillit til det blir en suksess om Norge tar på seg en slik ting. Og det er det vi spiller veldig på: At her han vi en mulighet igjen til å vise verden hvordan tingene skal gjøres, avslutter Heiberg.

Se reportasje i videovinduet øverst!