TRENER HARDT: Verdensmester Alexander Dale Oen har et ekstremt vinnerinnstinkt, og gir seg ikke før han kjenner kvalmen i halsen.  (Foto: Roger Fosaas 5031, © la)
TRENER HARDT: Verdensmester Alexander Dale Oen har et ekstremt vinnerinnstinkt, og gir seg ikke før han kjenner kvalmen i halsen. (Foto: Roger Fosaas 5031, © la)

Sjelden skade for Dale Oen

Aleksander Dale Oen nektes styrke- og svømmetrening i minst to uker.

Det er klart vi alltid blir litt bekymret, vi skulle gjerne hatt han i vannet hele tida. Men når avbrekket blir så lenge som nå, så må vi gjøre større endringer enn vi hadde tenkt, både med tanke på konkurranser og trening, sier landslagssjef Petter Løvberg.

- Jeg har lært meg å gå på både på veggen og taket, for jeg er veldig rastløs akkurat nå. Det er ikke til å legge skjul på at jeg er ganske voldsom av meg, og vi driver med en idrett som tøyer grenser for hva musklene tåler. Men igjen, dette er en del av gamet, og det gjelder å være voksen i forhold til det her, sier Dale Oen.

- Vi har aldri behandlet noen her tidligere, så det er sjeldent, men kan skje med uttøvere som trener mye overkropp. Som for eksempel kastere og svømmere, sier Olympiatoppen-lege Ola Rønsen.

Siden skaden ikke engang har et navn på norsk, har sjefslegen for den norske OL-troppen søkt hjelp i utlandet for å finne ut hva som feiler gullhåpet i London.

- Blant annet har vi vært i dialog med kolleger på Stratford universitet i California. Nå får han dette avbrekket, så gjør vi en ny vurdering om to uker.

Dale Oen er det liten tvil om at skaden kommer ubeleilelig et halvt år før London-OL.

- I forhold til London skulle jeg helst vært tilbake for lenge siden. Men med den stikkende smerten som går helt fra armen, via skulderen og opp til ansiktet, så er det bare å trene alternativt framover. Det er heldigvis mye jeg kan gjøre, men med tanke på den mengdetreningen jeg skulle hatt nå er det ikke optimalt.

Foreløpig ser det ut til at et stevne i London i begynnelsen av mars utgår for Dale Oen.

- Vi har ikke helt bestemt oss enda, men klart med minimum fire uker ute av bassenget så er det stor sannsynlighet for at det ryker, forklarer Løvberg.

Stevnet i London er en mulighet for svømmerne til å teste de nye anleggene i OL-byen. Nå blir det etter all sannsynlighet ikke noe av for Norges største OL-håp på herresiden, ved siden av Andreas Thorkildsen.