Solboller med appelsin og vanilje (Foto: God morgen Norge)
Solboller med appelsin og vanilje (Foto: God morgen Norge)

Solboller med smak av appelsin og vanilje

Snart skinner solen i hele landet, og det er tid for å feire. Her er Wences oppskrift.

Solen har kommet tilbake mange steder i landet. Noen venter fortsatt.

– Solens tilbakekomst blir ofte feiret med solboller, sier God morgen Norges kokk, Wenche Andersen, mens hun elter deigen til sine egne solboller.

Hvordan blir været hos deg?

Boller med tvist

Wenches solboller har en liten tvist – en smak av appelsin og vanilje.

Her følger oppskriften på en stor posjon av Wenches solboller. Halver gjerne oppskriften.

Derfor elsker nordmenn sola

Eller hva med en krydret sjokoladekake? Her er Wenches oppskrift på Krydret sjokoladekake med tropiske smaker

Solboller med smak av appelsin og vanilje

Wenches solboller med smak av appelsin og vanilje.  (Foto: God morgen Norge)
Wenches solboller med smak av appelsin og vanilje. (Foto: God morgen Norge)

250 g smør

8 dl lettmelk , skummet melk eller vann

2 dl appelsinjuice

3 dl sukker

2 egg

100 g gjær for søte deiger

3 ts kardemomme

ca 2100 g hvetemel

Fyll:

3-4 ss brunt sukker

1-2 ss kanel

ca 3 dl vaniljekrem ( ferdig kjøpt)

Egg til pensling

Slik gjør du det:

Smelt smør , tilsett melk eller vann og appelsinjuice og varm til ” fingervarm” . Rør ut gjæren i litt av væsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet) . Rør eggene ut i resten av melken.

Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 6-8 min, elt til glatt, smidig og blank deig.

Dekk til bakebollen og sett til heving i 30-40 min.

Ha deigen ut på bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Dryss over en blanding av brunt sukker og kanel .Rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i ca 40 min. Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem i hver bolle . Pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 o C i 8-10 min.

Avkjøl på rist.

Lyst på noe enda søtere? Lag ditt eget sjokoladepålegg