Djurdjic (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)
Djurdjic (Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix)

Haugesund beholder Djurdjic og Våge Nilsen

Men Daniel Bamberg er klar for Örebro

Stavanger (TV2): Alt tyder på at FK Haugesund beholder to av sine aller beste spillere. De fleste tilhengerne har krysset fingrene i håp om å beholde sin superspiss. Nicola Djurdjic var lenge aktuell for tyske Hoffenheim, men klubben falt til slutt ned på et annet alternativ. Dermed forsvinner neppe angrepsspilleren til en utenlandsk klubb i dette overgtangsvinduet.

- Jeg ønsker ikke å kommentere klubbnavn, men det er riktig at en klubb i Bundesliga har fulgt Djurdjic veldig nøye. De har sett ham live i fire kamper, men valgte en annen spiller med erfaring fra nivået, sier sportssjef Asbjørn Helgeland til TV2 Sporten.

Størsteparten av det internasjonale overgangsvinduet stenger den 31, januar. Nå er det lite som tyder på at Djurdic skal forsvinne.

- Jeg tror nok han overvintrer hos oss. Rent praktisk vil det også være vanskelig med tanke på en overgang før vinduet stenger i natt. Det finnes jo andre alternativ som i Sverige og Norge, men alt tyder på at han starter sesongen i Haugesund-drakten, sier Helgeland.

Joakim Våge Nilsen har lenge vært en attraktiv spiller for andre klubber. Danske Odense Boldklubb har vært i dialog med FKH, men partene kom aldri til enighet.

Joakim Våge Nilsen står med 49 kamper i Tippeligaen. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Joakim Våge Nilsen står med 49 kamper i Tippeligaen. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

- Samtalene med OB stoppet opp for en stund siden. Joakim reiser ikke til Danmark i dette vinduet. Vi har fått informasjon om at flere klubber kommer til å følge hans utvikling når serien starter, sier han.

Ny midtbanespiller testes

Denne uken har klubben invitert en nigeriansk midtbanespiller til Norge. 19 år gamle Emmanuel Chidiebere Thomson har trent med laget noen dager, og skal vise seg frem i treningskamp mot Fyllingsdalen tirsdag ettermiddag.

Jostein Grindhaug la merke til ferdighetene da han besøkte Nigeria for en stund tilbake. Siden den gang har klubben fulgt ham tett. Thomson har besøkt Haugesund tidligere, og nå ønsker klubben en ny vurdering av talentet.

- Han har ekstreme ferdigheter som ballvinner. Thomson kan minne litt om Anthony Annan i spillestilen. Det er skikkelig trøkk i ham, og vi gleder oss til å se ham spille kamp, sier Helgeland.

I går meldte tv2.no at Daniel Bamberg var nær en overgang til svenske Örebro. Kantspilleren blir presentert på en pressekonferanse tirsdag ettetmiddag.