HJERTEPROSJEKT: Den norske skuespilleren Kristofer Hivju har kapret seg en rolle i den kommende storfilmen «After Erth» hvor hele familien Smith er innvolvert. Her avbildet, Will Smith med kone og sine to barn, og Kristofer Hivju med sin kone.
HJERTEPROSJEKT: Den norske skuespilleren Kristofer Hivju har kapret seg en rolle i den kommende storfilmen «After Erth» hvor hele familien Smith er innvolvert. Her avbildet, Will Smith med kone og sine to barn, og Kristofer Hivju med sin kone.

Norske Kristofer skal spille mot Will Smith

Har leseprøver på Skype.

Den norske skuespilleren Kristofer Hivju gjorde seg bemerket i Hollywood allerede i 2011 med filmen «The Thing» som hadde med seg flere norske skuespillere på laget.

Dette ble lagt merke til hos amerikanerne og en av de som fikk øynene opp for Kristofer var selveste Will Smith.

Les også: Aksel Hennie ble fysisk kvalm av film-voldtekt

Stor fan av Smith

Nå har den norske skuespilleren landet en rolle i den kommende storfilmen «After Earth».

– Det er virkelig stas. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette er et stort hjerteprosjekt for familien Smith. Will har hovedrollen i filmen sammen med sin sønn Jaden, har også skrevet manuset og han skal produsere filmen sammen med sin kone Jada Pinkett. Jeg gleder meg virkelig, sier Kristofer til «God kveld Norge».

Filmen handler om en familie som kræsjlander på Jorden tusen år etter at menneskene har forlatt planeten.

Den skal regisseres av M. Night Shyalaman som blant annet er mannen bak «Den Sjette Sansen», «Signs» og «Unbreakable».

Kristofer forteller at han er stor fan av både Will Smith og av Shyalaman og prosessen mot rollen har vært lang.

– Ja, det har tatt lang tid. Det er gøy å tenke på, det starter med at jeg og en kamerat står nede i kjelleren og lager en auditionvideo. Men jeg har ikke tenkt på at det er Will Smith som er mannen bak det her. Da tror jeg ikke det hadde gått like bra. Om man prøver å være flink så blir man ikke flink. Når jeg lager videoene mine så er det jeg som er herren, da er jeg gud og bare opptatt av å vise mitt arbeid og gjøre rollen til min egen. Ikke tenke på hvem som skal se den. Men de har tydelig blitt sjarmert av den da, forteller skuespilleren.

Les også: Aksel Hennie og Kristofer Hivju kjemper om roller i ny «Die Hard»-film

Ikke aktuelt å flytte

Filmen skal spilles inn i Philadelphia, men Hivju reiser ikke ned dit før mars.

– Jeg har ikke fått møtt Will Smith enda. Personlig synes jeg han er en vidunderlig og skjønn mann. Nå skal vi snart ha de første leseprøvene og de vil foregå over Skype. Det blir gøy. Det er en kreativ måte å løse distansen på, forteller Kristofer.

For selv om den norske skuespilleren nå har blitt attraktiv på markedet i Hollywood, er det ikke et alternativ å pakke kofferten for å forlate hjemlandet for godt.

– Nei, det ville bare vært tull å flytte fra Norge. Jeg bor i Trondheim, jobber på teateret her. Så lenge vi har kommet så langt at man kan sende inn auditions på video ser jeg ikke behovet for å flytte, sier han.

For å kapre rollen kjempet Hivju sammen mot flere amerikanske skuespillere, han er meget klar over hva det er han må jobbe mest med fremover.

– Jeg må jobbe med den amerikanske aksenten min. Det skal ikke være tullete Norsk-Amerikansk denne gangen, så jeg skal nå jobbe med å pusse opp den, avslutter Kristofer.

Les også:Kona til Stig Henrik Hoff driter i Hollywood