OMKOM: Honningbarna trommis Anders Eikås (bar overkropp). (Foto: Wikøren, Petter Emil )
OMKOM: Honningbarna trommis Anders Eikås (bar overkropp). (Foto: Wikøren, Petter Emil )

– Det er helt bunnløst trist

Musikk-Norge i sjokk og sorg etter at Honningbarna-trommis døde i bilkollisjon i natt.

Under Spellemannprisen ble Honningbarna hyllet som årets rockeband. Nå er bandet preget av sjokk og sorg etter at trommeslager Anders Askildsen Eikås (20) omkom i en bilkollisjon i Søgne i Vest-Agder natt til i dag.

– Jeg ble forferdelig lei meg

Les også: Spellemannvinner døde i bilulykke

«Honningbarna er en nært sammensveiset vennegjeng, og bandet er selvsagt ekstremt berørt av det som har skjedd. Våre tanker går til Anders' familie i denne stund,» skriver bandets manager Louis Holbrook i en pressemelding.

De resterende medlemmene av «Honningbarna» Edvard Valberg, Christoffer Trædal, Fredrik Justnes og Lars Emmelthun er svært berørt av den tragiske hendelsen, i likhet med flere i Musikknorge.

Musikksjef i P3, Mads Borch Bugge, la sin elsk på Honningbarna i 2010, da han, ifølge NRK Urørt, skrev «Honningbarna for president» på bandets Urørt-profil.

– Jeg ble forferdelig lei meg da jeg leste det i dag. Det er veldig tragisk. I dag går alle tanker til familie og venner, forteller en tydelig berørt Bugge til God Kveld Norge, og legger til:

– De vant årets Urørt i fjor, og jeg har fulgt de siden, men jeg kjenner de ikke. Mer har jeg ikke å si om dette akkurat i dag, svarer musikksjefen til God Kveld Norge.

Stort pågangsmot og hardarbeidene

Bandet gjestet også NRK-programmet Lydverket for en tid tilbake, og programleder Asbjørn Slettemark ble mektig imponert over bandets ambisjoner dengang. Nå er han selv i sorg.

LYDVERKET: Asbjørn Slettemark. (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
LYDVERKET: Asbjørn Slettemark. (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
– Det er helt bunnløst trist, sier Slettemark til «God Kveld Norge».

– Det var utrolig kult å ha de på Lydverket. En utrolig ivrig gjeng, store ambisjoner, stort pågangsmot og hardarbeidene, beskriver NRK-programlederen Honningbarna.

Sender varme tanker

Tirsdag morgen strømmer det også inn med kondolansemeldinger og varme tanker til Honningbarna og de pårørende på nettstedet Twitter:

«Fryktelig trist og meningsløst å høre at en av Honningbarna er borte. En dyktig og sympatisk gjeng. Mine tanker går til dem», skriver AUF-leder Eskil Pedersen.

«Kjærlighet og styrke til Honningbarna og Anders Askildsen Eikås' familie og nærmeste på denne meningsløse dag», skriver artist Sondre Lerche.

«Forferdelig trist og totalt meningsløst. mine varmeste tanker til Honningbarna», lyder flere meldinger.

Flere musikkmagasiner og organisasjoner viser også sin medfølelse på Twitter:

Varme tanker går til Honningbarna og de etterlatte, skriver Norsk Musikk.