Kaviar og hvit sjokolade smaker godt sammen

Guro Helgesdotter Rognså er smaksekspert og forteller deg hva du skal servere for at alle skal like det.

Dette er et eksempler på såkalte «flavor pairings», og smaker godt i kombinasjon. Guro Helgesdotter Rognså er smaksekspert og vil heve kokkekunsten.  (Foto: Illustrasjonsbilde)
Dette er et eksempler på såkalte «flavor pairings», og smaker godt i kombinasjon. Guro Helgesdotter Rognså er smaksekspert og vil heve kokkekunsten. (Foto: Illustrasjonsbilde)

Guro Helgesdotter Rognså (26) fra Valdres er den første som tar doktorgrad ved Gastronomisk Institutt (GI) i Stavanger. Målet er å heve norsk kokkekunst enda et hakk. Men hva vil vi egentlig spise? Og hva er egentlig god smak? Vi spurte den fremtidige gastronomen. - God mat handler om smak. Det første man må være klar over er at 80 prosent av det vi oppfatter som smaken av noe, faktisk er lukt. Aromamolekyler fra det vi putter i munnen frigjøres og finner veien opp til ne

Mer innhold fra TV 2