Mats Zuccarello Aasen spilte bra for Eastern Conference i allstarkampen i AHL. Her i ryggen på Western Conferences Frederic St. Denis. (Foto: Mel Evans/Ap)
Mats Zuccarello Aasen spilte bra for Eastern Conference i allstarkampen i AHL. Her i ryggen på Western Conferences Frederic St. Denis. (Foto: Mel Evans/Ap)

VM ryker trolig for Zuccarello

Muligheten for AHL-sluttspill betyr sannsynligvis at nordmannen er uaktuell for Norge.

Zuccarello spilte for Eastern Conference, som måtte gi tapt 7-8 etter straffer for Western Conference i Boardwalk Hall i Atlantic City. Nordmannen spiller til daglig for New York Rangers' farmerlag, Connecticut Whale.

Han noterte seg for alle sine poeng i første periode. Han hadde assist da Eastern Conference tok ledelsen 1-0, og nordmannen fulgte opp med en ny assist på 4-2-målet. På slutten av første periode økte han selv til 6-2.

– Det var moro. Det er vel ikke det beste tempoet, men mer for å ha det gøy. Likevel er det veldig stort å delta på dette. Jeg har kost meg disse dagene her nede, sier Zuccarello tv2.no.

VM i en tynn tråd
Nå bærer det tilbake til spill for Connecticut Whale. Laget til nordmannen kjemper om å skaffe seg en plass i AHL-sluttspillet. Dersom de får en god avslutning på sesongen betyr det jubel for Whale, men skuffelse i Norge. Sluttspillplass vil nemlig mest sannsynlig bety at 24-åringen er uaktuell til VM i Sverige og Finland.

– Hvis vi går til sluttspill så er jeg nok det, ja. Det er vel det eneste negative med det. Jeg skulle gjerne vært med og spilt for Norge.

Les også: Zuccarello scoret i Whale-tap

I 2011 overrasket Norge stort da de kjempet seg videre fra mellomspillet og til kvartfinale mot Finland. Zuccarello skulle gjerne vært med på et lignende eventyr i 2012.

– Jeg digger å være med landslaget og det er en ære å få spille med flagget på brystet, så det er litt kjipt, men samtidig ønsker man å vinne med klubblaget, forteller Zucca.

Stortrives i Connecticut
I slutten av februar er det deadline for en mulig retur til NHL, men det tar Zuccarello med stor ro.

– Jeg har det veldig, veldig bra. Jeg trives utrolig godt og spiller mye. Det er bra hockey og en bra liga - topp tre i verden kan man vel si. Du har NHL, og så har du kanskje Russland og AHL som kniver litt med hverandre. Jeg lærer utrolig mye og har det moro, forteller Zuccarello til tv2.no.

Om fremtiden har han følgende kommentar:

– Det er ikke så mye å si enda, vi får se hva jeg vil etter sesongen.