FRYKTER MASSAKRER: En syrisk opposisjonsgruppe sier den frykter at flere hundre unge syriske menn kan bli massakrert av syriske sikkerhetsstyrker. (Foto: HANDOUT/Reuters)
FRYKTER MASSAKRER: En syrisk opposisjonsgruppe sier den frykter at flere hundre unge syriske menn kan bli massakrert av syriske sikkerhetsstyrker. (Foto: HANDOUT/Reuters)

Frykter massakrer i Syria

Flere hundre unge menn er pågrepet mandag og samlet på et torg i byen Rankus. En syrisk opposisjonsgruppe frykter massakrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gruppen Syrias nasjonalråd sier den frykter at flere hundre unge menn som mandag ble pågrepet og deretter samlet på et torg i byen Rankus kan bli likvidert av syriske sikkerhetsstyrker.

Der Den arabiske liga om hjelp

Rådet ber Den arabiske liga umiddelbart gripe inn i saken og hindre en eventuell massakre.

Gruppen sier i en uttalelse at sikkerhetsstyrker mandag morgen tok seg inn i Rankus med stridsvogner.

– Deretter gjennomførte de massearrestasjoner. Myndighetene har kuttet telefon- og strømforbindelsene og de har stanset tilførselen av vann og medisiner, sier SNC i en kunngjøring. Rankus har om lag 25.000 innbyggere.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Russland sier fortsatt nei Syria-resolusjon

Frankrikes utenriksminister Alain Juppé skal tirsdag dra til New York for å prøve å overbevise FNs sikkerhetsråd om å støtte Den arabiske ligaens forslag til en FN-resolusjon om Syria.

Den oppfordrer blant annet president Bashar al-Assad om å trekke seg.

– Ministeren vil be Sikkerhetsrådet om å ta sitt ansvar siden forbrytelsene mot menneskeheten som regimet står bak, bare blir verre, sier en talsmann for det franske utenriksdepartementet.

Les også: Unicef: – 384 barn drept i Syria

Men Russland sier fortsatt nei. Ifølge en fransk diplomatkilde er minst ti av Sikkerhetsrådets medlemmer for resolusjonsforslaget som nå diskuteres.

Men vetomakten Russland vil fortsatt ikke støtte resolusjonsteksten, opplyser statssekretær Gennadij Gatilov, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Også Ligaens generalsekretær Nabil Elaraby skal legge saken fram for Sikkerhetsrådet tirsdag. (©NTB)