samuel etoo
samuel etoo
Per Mathias Høgmo (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Eto'o får Høgmo-refs: – En grunn til at han ikke spiller i Barcelona eller Inter lenger

Samuel Eto'o var en skygge av seg selv i oppgjøret mot Tromsø.

La Manga (TV 2 Sporten): Samuel Eto'o spilte hele kampen for Anzji Makhatsjkala i Copa del Sol-oppgjøret mot Tromsø mandag kveld.

Les også: Tam Eto'o med straffebom mot Tromsø

Men det var ikke lett å se at 200-millionersmannen var tilstede.

Samuel Eto'o fikk svært lite til og bommet til og med på et usedvanlig svakt straffespark i straffesparkkonkurransen etter kampen.

- Det er er rett og slett usmakelig at en spiller kan tjene så mye i en region der det finnes så mange fattige mennesker.

Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo ble ikke akkurat imponert over det kameruneren med en årslønn på utrolige 160 millioner kroner presterte.

- Det er en grunn til at han ikke spiller for Barcelona eller Inter lenger, for å si det sånn. Det er litt sånn som de som går til USA på slutten av karrieren. Det er en grunn til at de havner i USA og ikke de beste klubbene i verden lenger. Det har litt med motivasjon og det har litt med ferdigheter å gjøre, oppsummerer Høgmo om Eto'os innsats.

- Rett og slett usmakelig
Han har vanskelig for å forstå at Anzji Makhatsjkala er villig til å gi Eto'o en lønn på tre millioner kroner - i uken.

- Det er er rett og slett usmakelig at en spiller kan tjene så mye i en region der det finnes så mange fattige mennesker. Det er greit at mange synes at fotballspillere skal være popstjerner og så videre. Men slike lønninger tjener ikke fotballen, sier en nærmest rystet Høgmo, og fortsetter:

- Jeg har mer tro på kulturer som er ansvarlige. I dette tilfellet burde kanskje diskutere om det er den utviklingen de vil ha, sier Høgmo - og sikter til Eto'os himmelske lønning.

Til sammenligning har Tromsø et totalt lønnsbudsjett på 18,5 millioner kroner - for hele troppen.

- Det sier litt om galskapen, sier han.

- Hva synes du om innsatsen til Eto'o?

- Det viser nok en gang at penger kun er et ytre stimuli og ikke nødvendigvis ensbetydende med suksess. Spesielt i England har de fokus på prestasjoner til enhver tid, men det gjelder tydeligvis ikke her, svarer Høgmo.

Samuel Eto'o (Foto: SERGEI RASULOV/Afp)
Samuel Eto'o (Foto: SERGEI RASULOV/Afp)

- Det hadde jeg også svart dersom jeg hadde vært Eto'o og knapt vært borti ballen.

Eto'o til TV 2: - De var gode
Samuel Eto'o ble omringet av fotballsupportere, journalister og Anzjis egne sikkerhetsfolk etter kampslutt. TV 2 Sporten fikk imidlertid stilt Eto'o spørsmålet om hva han synes om Tromsø.

- De var gode, svarte Eto'o, før han forsvant inn i garderoben.

- Det hadde jeg også svart dersom jeg hadde vært Eto'o og knapt vært borti ballen, konstaterer Høgmo.

- Ikke mer å bevise
Tromsøs midtbanespiller Kara synes likevel det var stort å møte Eto'o.

- Det var veldig kjekt å vise seg frem mot en slik spiller. Han er en god spiller og har spilt i mange store ligaer. Det var fint for hele laget å møte ham, sier Kara til TV 2 Sporten.

- Men dere hadde god kontroll på ham i løpet av kampen?

- Ja, men Eto'o har ikke mer å bevise lenger. Alle vet hva han har gjort på banen tidligere. Han spilte nok ikke opp mot sitt beste - det er fremdeles tidlig i sesongen, konkluderer Kara.