aleks_680
aleks_680

– Var redd jeg aldri kunne spille gitar igjen

Skadet hånden stygt.

Da Aleksander Walmann Åsgården (26) skadet hånden i en snowboardulykke i 2008, fikk han beskjed fra legene om at hånden risikerte å bli 30 prosent invalid. Det kunne blitt slutten på gitarspilling og sang.

Se video øverst!

Sporty kar

Ved siden av musikken er snowboard en stor lidenskap for Aleksander. Det som startet som en hobby, ble fort mer seriøst gjennom utdanningen på Norges Toppidrettsgymnas og deltakelse i flere konkurranser.

– Jeg elsker å stå på snowboard. Alt rundt forsvinner, og det er bare jeg og brettet i øyeblikket. Det er helt fantastisk, sier «The Voice»-deltakeren når vi besøker han i kjente trakter i Vierli terrengpark.

Se også: Hør Aleksanders 22. juli-låt

30 prosent invalid

Det var i 2008 at Aleksander ble utsatt for å miste det han elsket å gjøre mest: stå på snowboard og ikke minst, spille gitar. Under en fotoseanse på snowboard ramlet han og brakk hånden. På sykehuset fikk han beskjeden.

– De sa at det var stor sannsynlighet for at hånden kunne bli 30 prosent invalid. De sa de gjorde alt for å redde det som var mulig. Det var en veldig vond beskjed, og jeg ble veldig redd.

Etter skruer, gips og flere operasjoner måtte Aleksander trene hånden tilbake til funksjonalitet.

<b>Se «The Voice»-artistene om igjen </b>

Gitar og sang

– Jeg tenkte: hva om jeg ikke kan spille gitar igjen, hva om jeg ikke kan stå på snowboard, hva om jeg ikke kan gjøre det jeg elsker?

Tross det dårlige utgangspunktet gikk det bra med hånden, og den fungerer nå som normalt.

– For meg har gitar og sang alltid vært en og samme ting. Alltid når jeg har sunget for venner og familie så har gitaren vært med. Det å ikke kunne spille ville vært veldig trist. Jeg er utrolig glad for at det gikk så bra som det har gjort.

«The Voice» ser du på TV 2 fredager klokken 20.00!