Mercedes Benz W123
Mercedes Benz W123

Mercedes W123: - Kan dette være den perfekte pendlerbilen?

Den må starte og gå hver dag - og ikke bruke for mye drivstoff.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei du! Jeg har vært på leting etter en billig pendlerbil en stund da den jeg har i dag blir for dyr på drivstoffet. Tenkte egentlig å kjøpe W124 Mercedes men etter å ha lest det du sier om den er jeg i tvil om det er lurt å gjøre.

Jeg er avhengig av at den starter og går hver eneste dag. Derfor lurer jeg på om det kan være lurt å se litt bakover i tiden og kjøpe forgjengeren i stedet. Altså den som heter W123. Er det da i så fall noe spesielt du vil anbefale av modell. Hva må jeg se opp for?

Benny svarer:

Heisann.

Da begynner vi å snakke seriøst gammel bil til daglig bruk. Vi er jo snart mer over på klassiker da. W123 er i likhet med W124 ganske slitesterke biler, men de er heller ikke helt feilfrie. Særlig det med forstilling, bremser, oljeforbruk, bakaksel er det samme på disse. Ikke minst så har veldig mange i tillegg gått veldig langt etter hvert, og rustproblematikken blir jo heller ikke mindre på en bil som gikk ut av produksjon for snart 30 år siden.

Jeg synes det er fine biler – det er ikke det, men jeg kjenner at jeg sliter med å anbefale en slik bil som bruksbil. Om du allikevel skulle finne på å kjøpe deg en slik, så mener jeg fortsatt at her er teknisk tilstand viktigere enn både motor og utstyr. Mange vil nok anbefale en 300 turbodiesel, mens jeg har vel en liten favoritt i noe så hverdagslig som en 230E med automatgir, gjerne i kombinasjon med skinninteriør.

Om jeg forstår deg riktig så er du ute etter en driftssikker, litt stor og komfortabel pendelbil som ikke koster både skjorta og jakka?

Om jeg kan få komme med noen andre alternativer, så vil jeg anbefale å vurdere f.eks: Volvo S80, Toyota Camry eller kanskje Volvo 940 om bakhjulstrekk er et ”must” for deg. Ingen av disse koster noen formue og vil om du leter fram et frisk eksemplar, gi deg god bil.

Mercedes E-klasse W124: - Er dette virkelig verdens beste bil?


Del med Facebook-vennene dine

Rust på bruktbil: Dette er de 20 beste

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: