Robert Hedin (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Robert Hedin (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Aalborg ønsker å forlenge med Hedin

Aalborg er i dialog med håndballforbundet om å forlenge kontrakten med Robert Hedin.

Spørsmålet håndballforbundet skal ta stilling til er om Robert Hedin får fortsette i to jobber. Som Norges landslagssjef og som klubbtrener for danske Aalborg. Beslutningen skulle i utgangspunktet bli tatt nå i helgen, men forbundet har utsatt avgjørelsen.

TV 2 har vært i kontakt med direktør i Aalborg, Jan Larsen som bekrefter at de ønsker Robert Hedin med videre. Svensken har nå kontrakt med den danske klubben frem til mai.

– Robert er en dyktig trener og en god ressurs for Aalborg. Vi vil gjerne ha han med videre dersom det er mulig, men vi forholder oss til håndballforbundet, sier Larsen.

– Er dere i dialog om å få muligheten til å forlenge med Hedin?

– Ja, vi har hatt samtaler. Robert er en dyktig trener og vi ønsker å se på om det er en mulighet for å beholde han, sier Larsen.

Les også: Forbyr Wilbek å gjøre som Hedin
Les også: Viking-trener om Hedins jobb: – Umulig å lage gull av gråstein

– Kan ikke kommentere
TV 2 kjenner til at det er flere klubblag som har vist interesse for Hedin, men landslagsssjefen selv ønsker ikke å si noe om det kun er dialog med Aalborg eller om flere klubber er inne i bildet.

– Jeg kan ikke kommentere noe nå, sier Hedin

Etter det TV 2 kjenner til har Hedin i klare ordelag gitt beskjed om at han ønsker å fortsette i to roller.

Kritiske til dobbeltrolle
Flere av klubbtrenerne i Postenligaen samt TV 2 sine eksperter mener Hedin må fokusere på jobben som norsk landslagssjef. Bent Svele har uttalt at håndballforbundet ikke kan akseptere Hedins dobbeltrolle.

– Den ene eller den andre jobben tar fokus fra det andre. Jeg tror det er viktig for norsk herrehåndball at det lages en plan for å få opp yngre talenter, det må jobbes tettere mot klubblagene i Norge og når så mange av landslagsprofilene spiller i Postenligaen må også landslagssjefen være hjemme. Jeg håper han fortsetter som norsk landslagssjef og bare det, sier Svele

– Når er det ventet en løsning, Hedin?

– Det kan jeg heller ikke si noe om, sier Hedin som akkurat hadde ankommet Aalborg for å ta fatt på første trening etter trekningen av VM-kvalikmotstander i Beograd.