SKJØNNHETTIPS FOR MENN: Det tar ikke en evighet på badet hver morgen, men små, gode vaner kan gjøre underverker for ditt velvære. (Foto: Yuri Arcurs)
SKJØNNHETTIPS FOR MENN: Det tar ikke en evighet på badet hver morgen, men små, gode vaner kan gjøre underverker for ditt velvære. (Foto: Yuri Arcurs)

Seks tips til menn som vil se yngre ut

Skjønnhetstriks som gjør deg til den beste utgaven av deg selv.

Mange menn fusker med egenpleien. Og det er ikke det beste utgangspunktet om du vil holde deg godt! At vi alle blir eldre er jo en kjensgjerning, men det går jo an å gjøre det beste ut av det?

Selvsagt kan du ikke se ut som en 18-åring når du er 50. Men menn som tar vare på seg selv, ser bra ut uansett alder.

Skjønnhet kommer innenfra

Hørt det før? Du skal faktisk ikke kimse av at det å ha et variert kosthold, drikke nok vann og ta vitaminer er bra for deg. Hud og hår trenger næring for å se sunne ut. Særlig viktig er det å tenke på dette i den kalde årstiden, hvor hudbarrieren svekkes av tørr og kald luft. Spis rikelig med mat som inneholder sunt fett som smører kroppen innenfra, det være seg laks, avocado, nøtter osv. Og drikk minimum to liter vann hver dag.

LES OGSÅ: Se, her er sminken for menn

Skrubb deg

Ta en skikkelig peeling i ansiktet en gang i uken. Dette bidrar til å fjerne døde hudceller, slik at ny og frisk hud kommer frem. Eksfoliering bidrar også til at hudkremen trenger bedre inn i huden.

Bruk skikkelig utstyr

Får du lett nupper og små kutt i huden på grunn av barberingen? Da kan det hende at du ikke bruker riktig utstyr for din hud, eller verre: At du ikke skifter barberblader ofte nok. Engangshøvler må skiftes så fort du merker at de blir sløve. Slitte blader med skitt, hud- og skjeggrester på kan bidra til at du får urenheter og dårlig hud. Har du sensitiv hud, bør du bruke en barberolje før barbering, under barberskummet. Avslutt alltid med etterbarberingsvann som lukker porene og en god, fuktighetsgivende dagkrem til slutt.

LES OGSÅ: Hudpleie for gutta

Beskytt øynene

Den tynne huden rundt øynene trenger ekstra pleie. Det er gjerne her de første linjer og rynker også kommer. Dette betyr ikke at du skal pøse på med den vanlige dagkremen din i øyeområdet. Til det er den nemlig altfor sterk, og den kan irritere både huden og slimhinnene i øynene. Bruk heller en mild men effektiv øyekrem som er spesialtilpasset akkurat dette området. Plages du med poser og mørke ringer under øynene, finnes det øyekremer som skal hjelpe deg med dette.

LES OGSÅ: Her er neglelakken for menn

Sov nok

Finn ut hvor mye din kropp trenger. Det er om natten når vi sover at kroppen regenereres, cellene fornyes og avfallsstoffer blir skilt ut. Å kutte i søvnen er derfor ingen god idé om du vil ha sunn og frisk hud, se utvhvilt ut og generelt føle deg frisk og opplagt. Bruker du en nattkrem sørger du også for at huden din får maksimalt utbytte av de næringsstoffene kremen inneholder.

Bruk solfaktor

Solkrem er ikke femi, det er nødvendig! UVA-strålene som bidrar til hudaldring er like sterke om vinteren som om sommeren. Vil du holde huden ung og frisk, bør du derfor bruke solkrem hele året. Det er anbefalt at alle solkremer skal inneholder minst 1/3 UVA-beskyttelse.