Kåre Langt hjemmefra
Kåre Langt hjemmefra

– Det er blodig urettferdig

Bareier Kåre Anmarkrud slår tilbake mot hallikstempel.

I kveldens program av «Langt hjemmefra» møter vi bareier Kåre Anmarkrud, som kom til Thailand for 16 år siden. Han har drevet Kåres partybar i Pattaya i en årrekke, og synes det er svært urettferdig og ufortjent at han blir stemplet som hallik.

– Ingen tvang

Nordmannen mener han ikke har noe ansvar hvis noen av hans ansatte i baren blir med menn hjem av fri vilje.

– Jentene som jobber hos oss jobber for å servere for vi har stor bar. Her er det ingen tvang, og heller ingen plikt til å gå ut og bli med noen for kvelden. At slike forhold oppstår det kan vi ikke bry oss om, og vi kan heller ikke nekte jentene å gjøre det, sier han og legger til.

– Det ligger i kortene for mange, men ikke for alle. Fra oss som driver baren så er det ikke noe krav, heller tvert om. Vi vil heller ha så mye jenter i baren som mulig for å gi best mulig service i baren, sier Kåre i programmet.

– Blodig urettferdig

Kåre Anmarkrud blir veldig provosert når de ansatte automatisk blir kalt horer, og han selv får hallikstempel.

– Det provoserer meg noe vanvittig at folk kaller jentene mine for horer, forteller Kåre engasjert og legger til.

– 90 prosent av den norske befolkningen tenker Thailand og betrakter meg som en hallik. Det er jeg fullstendig klar over. Noen ganger går dette inn på meg fordi jeg synes det er så blodig urettferdig. Jeg er litt lei meg for det på mange måter for jeg vet jo hva jeg er.

Les mer om nordmenn i Pattaya:
Oddvar brast i gråt: – Det var vondt
– Jeg kommer hjem i urna mi

Mange norske giftemål

Bareieren forteller at de thailandske jentene setter pris på norske menn fordi de er høflige og behandler dem med respekt.

– De som slutter her slutter fordi de forlover seg, gifter seg og flytter til Norge. Det er populært å jobbe her fordi det er mye nordmenn som er kjøpesterke, snille og hyggelige. De er ikke noen råtasser. Derfor tør mange jenter å involvere seg med disse nordmennene.

Kirsten Giftekniv

I løpet av de 13 årene Kåre har drevet baren har en rekke jenter giftet seg med nordmenn. Det har rett og slett blitt så mange at han har kommet ut av tellinga.

– Jeg tror jeg har kommet ut av tellinga, men det er nok kommet opp i 2-3000 jenter på de årene. Veldig mange kommer tilbake hit etter et år eller to med en liten «sneip» på armen, sier Kåre, som gjerne får en klump i halsen når jentene takker ham for at de har møtt mannen sin i Kåres bar.

– En dag håper jeg at en klapper meg på skulderen og sier «beklager at jeg kalte deg hallik, Kåre», avslutter han.

«Langt hjemmefra» vises på TV 2 i kveld klokken 21:40.

Se hvem du møter i programmet her:

590863

Les alt om «Langt hjemmefra» på programmets nettside.