KONFLIKT: Programleder i Lydverket Asbjørn Slettemark tvinger artister på scenen på grunn av NRK konflikt. (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
KONFLIKT: Programleder i Lydverket Asbjørn Slettemark tvinger artister på scenen på grunn av NRK konflikt. (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)

Tvinger artister på scenen etter konflikt

Derfor må NRK tvinge levende artister til musikkprogrammet «Lydverket».

En konflikt om betaling for musikk tvinger NRK til å erstatte videoer med levende artister i musikkprogrammet «Lydverket».

Det har seg nemlig slik at NRK og de internasjonale plateselskapenes organisasjon IFPI har brutt forhandlingene om en avtale om bruk av musikk. Det betyr at vi inntil videre ikke kan bruke såkalt innkopiert musikk fra IFPI-artister, det betyr lyden fra CD, musikkvideoer eller live-DVD-er.

Les også: Synger for millioner i USA

Færre internasjonale artister

– Vanligvis bruker vi 40-50 snutter innkopiert musikk i en vanlig sending. Nå får vi ikke det, og har i løpet av veldig kort tid gjort om hele konseptet, og baserer det på liveopptredener, forteller Håkon Moslet, redaksjonssjef for Lydverket, til Dagens Næringsliv.

Det betyr blant annet at det blir færre internasjonale artister i programmet.

– Ja, det blir mer norske artister. Vi får ikke Jay Z til å komme hit og spille tre sanger for oss, slik er det bare, sier programleder Asbjørn Slettemark til avisen.

På NRKs sider forklarer programlederen selv hvorfor NRK endrer Lydverket.

Les også: Bearbeider sorgen med ny plate

Viktig inntektskilde

I takt med at musikkindustrien har blitt digitalisert, og salget av CD'er har falt, er liveopptredener blitt en viktigere inntektskilde for artistene.

– For oss er det kult å ta tak i livebiten i større grad. Det er blitt viktigere og mer attraktivt for artistene og sånn sett speiler programmet nå utviklingen i bransjen, sier Slettemark til DN.