Elisabeth (Foto: TV 2)
Elisabeth (Foto: TV 2)

Over 600.000 så Elisabeth (27) synge i «The Voice»

– Det er helt absurd!

På fredag ble det aller første programmet i «The Voice - Norges beste stemme» sendt på TV 2. I programmet skal de fire mentorene Hanne Sørvaag, Sondre Lerche, Magne Furuholmen og Yosef Wolde-Mariam søke etter talenter de kan veilede helt til topps i konkurransen.

Mandag morgen ble det klart at i snitt 635.000 TV-seere fikk med seg fredagens premiere.

Elisabeth Vatndal (27) var første deltaker på scenen i programmet.

– Det er helt absurd at så mange så meg synge! Åh, herregud. Det er ikke akkurat sånt som skjer hver fredag. Det er overveldende og veldig, veldig gøy, ler hun når tv2.no tar en prat med henne mandag formiddag.

Se Elisabeths opptreden ovenfor!

Vinni og Halvdan på førsteplass

For kanalens nye lørdagssatsing «Hver gang vi møtes» gikk det også svært bra. 599.000 fulgte i snitt med på premieren, til tross for hard konkurranse fra MGP på statskanalen. I programmet får vi se kjente artister tolke hverandres låter, og i premiereprogrammet var det Halvdan Sivertsen som ble hyllet.

– Det var helt vilt! Overraskende, flott og rørende. Alle hadde forskjellige versjoner. Det som var artig å se var at alle hadde tatt dette på alvor og gått til verket og brukt masse tid, har han tidligere uttalt til tv2.no.

Rapperen Vinnis versjon av «Sommerfuggel i vinterland» var nok den låta som traff aller best. Sangen er sett nærmere 400.000 ganger på YouTube og klatret helt til topps på iTunes topplista i løpet av helgen.

Se opptredenen om igjen her:

589764

Fornøyd programdirektør

Programdirektør i TV 2, Pil G. Brandstrup, omtaler helgens seertall som «svært gledelige».

– «The Voice» var en stor snakkis i sosiale medier på fredag og jeg er glad for at det viser seg i seertallene. Jeg er også veldig imponert over at «Hver gang vi møtes» klarte nesten 600.000 i knallhard konkurranse med Melodi grand prix på NRK, det er veldig sterkt, sier hun.

Skapte Twitter-engasjement

Som Brandstrup nevner var Twitter-engasjementet i helgen stort, blant annet på emneordene #TheVoiceNorge og #HGVM.

Spellemannsvinnende artist Maria Mena twitret om frysninger på fredag.

– OK! Jeg er fan! #thevoicenorge. Liker vanligvis ikke sånne show men nå har jeg fryyyyyyysninger overalt! skrev hun fredag kveld.

Komiker Thomas Giertsen lot seg imponere av mentorenes åpningsnummer: «For en åpning! Dritbra dommere!».

Se mentorene rocke scenen her!

På lørdag måtte flere ty til tårene under «Hver gang vi møtes».

– Hele familien snufser og hører på Vinni. Sjelden blitt så beveget. For et program! skrev forfatter Kristin Oudmayer, mens blogger og tidligere programleder Trine Grung fulgte opp:

– Her og! Nydelig!

Ble oppringt av gråtende foreldre

«The Voice»-deltaker Omar Mohamed Ahmed (24), som for øvrig sjokkerte mentor Yosef ved å ikke være en dame, twitrer om en rørende telefonsamtale han mottok etter at programmet ble sendt:

– Når pappa og mamma ringer meg gråtende føler jeg at jeg har gjort noe riktig @TheVoiceNorge... screw to bachelorgrader.

Se Omar på scenen her:

590457

Du kan se «The Voice» fredager klokken 20.00 på TV 2. Les alt om deltakerne og talentjakten på tv2.no/thevoice! Lørdager kan du se «Hver gang vi møtes» på samme tidspunkt. På programmets nettsider kan du lese intervjuer med artistene og se alle opptredenene om igjen.