FINALEDOMMERE: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikal Kristiansen fikk mye skryt etter sin innsats i EM finalen. (Foto: STOYAN NENOV/Reuters)
FINALEDOMMERE: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikal Kristiansen fikk mye skryt etter sin innsats i EM finalen. (Foto: STOYAN NENOV/Reuters)

Danske-skryt til de norske dommerne

Kenneth Abrahamsen og Arne Mikal Kristiansen fikk mye skryt etter EM-finalen.

Beograd / Bergen (TV 2 Sporten):

Sørlendingene Kenneth Abrahamsen og Arne Mikal Kristiansen fikk den ærerike, men også utakknemlige oppgaven med å dømme EM-finalen mellom Serbia og Danmark.

De samme to lagene møttes også i gruppespillet. Den gangen vant Serbia 24-22, og danskenes trener Ulrik Wilbek var etter kampen rasende på de franske dommerne Nordine Lazaar og Laurent Reveret, som han mente ga etter for presset fra publikum da kampen ble avgjort.

LES OGSÅ: Gullheltene feiret med øl og kjærestene: – Det var fantastisk
LES OGSÅ: Danmark tok EM-gullet

Med nesten 20 000 på tribunen, og størsteparten med sympati for hjemmelaget, var det et stort press på de norske dommerne.

Men etter kampen vanket det skryt fra danskene.

– Det er veldig vanskelig å dømme en sånn kamp. Det ene er at de skal stå imot presset fra publikum, og de skal etter kampen stå imot presset fra serberne om at det var skandinaviske dommere. Derfor synes jeg det gjorde det bra, sier Ulrik Wilbek til TV 2 Sporten.

Også målvakt Niklas Landin var full av lovord.

– Stor ros til de norske dommerne. De dømmer perfekt. Det er første gang i dette mesterskapet at serberne ikke får den hjelpen de trenger mot slutten, skryter han.