Frode Johnsen vil at Torgeir Børven og Magnus Lekven blir værende i Odd. (Foto: MONTASJE/)
Frode Johnsen vil at Torgeir Børven og Magnus Lekven blir værende i Odd. (Foto: MONTASJE/)

Frode Johnsen vil overtale Lekven og Børven til å bli i Odd

«Høstens Tippeliga-lag» risikerer at nøkkelspillerne Magnus Lekven og Torgeir Børven forsvinner før sesongstart.

Benidorm (TV 2 Sporten): Ingen tok så mange poeng som Odd Grenland i annen halvdel av 2011- sesongen. Nå kan nøkkelspillere som Torgeir Børven og Magnus Lekven forsvinne.

- Beholder vi samtlige, kan vi ta gull, sier Odd-nestor Frode Johnsen og forsøker å overtale Torgeir Børven og landslagsaktuelle Magnus Lekven til å bli værende i Skien.

Selv valgte han i sin tid Rosenborg og et japansk eventyr.

- Men verden og norsk fotball er forandret siden den gang. Det er ingen grunn for noen av våre spillere til å søke utfordringer annetsteds. Det de kan oppnå i norsk klubbfotball, kan de erfare her, sier superveteranen før han går løs på nok en sesong - sannsynligvis den siste.

Å tro at jeg skal bli utenlandsproff av å spille i Odd er sannsynligvis ganske naivt.

Pipen til Magnus Lekven har en litt annen lyd og røper at midtbanedirigenten betrakter en mulig overgang til seriemester Molde som et spennende karrieresteg.

- Jeg vet ikke så mye foreløpig, men blir nok klokere i løpet av en dag eller to, sier landslagskandidaten, som spilte 77 av de 90 minuttene i Norges puljefinale mot Sør-Korea i Bangkok.

I Odd Grenland tjener han mellom 800 000 og 900 000 kroner i året.

- Penger betyr selvfølgelig litt, men det avgjørende for meg er å komme et skritt videre. Å tro at jeg skal bli utenlandsproff av å spille i Odd er sannsynligvis ganske naivt.

Les også: Odd krever 10 millioner kroner for å selge Torgeir Børven

Børven ønsket av flere
Storscorer Torgeir Børven kan også være på vei bort fra Skien. Aalesund og Vålerenga er interessert i spissen, men er blitt møtt med en prislapp på ti millioner kroner.

- Det eneste jeg har hørt er at Vålerenga har henvendt seg til Odd med en forespørsel. Jeg har tre år igjen av kontrakten og forholder meg til eventuelle tilbud når de måtte foreligge.

Torgeir Børven er nettopp fylt 20 og tror Odd Grenland har minst like gode forutsetninger for å ta seriegull som Vålerenga og alle de andre.

- Men det er alltid smigrende å være ettertraktet, smiler unggutten fra Øystese.