robin (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
robin (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Robin van Persie scoret to i Arsenals kjappe snuoperasjon

Det så lenge mørkt ut for Arsenals FA-cupsjanser mot Aston Villa.

Arsenal-Aston Villa 3-2

Arsenal lå under med to mål til pause, men med tre mål på sju minutter i 2. omgang ble Aston Villa slått 3-2 i FA-cupen søndag. I neste runde venter enten Sunderland eller Middlesbrough.

Seieren var svært etterlengtet for London-klubben, som en stund lå an til å gå på sitt fjerde tap på fem kamper så langt i 2012. En straffescoring ved målmaskinen Robin van Persie i det 54. minutt var starten på vertenes raske snuoperasjon i annen omgang.

Dommeren pekte korrekt på straffemerket etter at Richard Dunne på håpløst vis meiet Aaron Ramsey over ende. Van Persie plasserte straffen sikkert til venstre i mål. To minutter senere sto det 2-2 etter at Theo Walcott dro seg innover mot Villa-målet og fyrte av et innlegg som var innom stolpen før Alan Huttons klareringsforsøk traff Walcott og spratt i mål. Et spesielt og noe klumsete mål.

Det endte godt til slutt for Arsenal, men hjemmepublikummet var alt annet enn fornøyd etter kampens første 45 minutter. Til pause gikk Arsène Wengers lag med høylytt buing fra tribunen.

Igjen var hjemmelaget blitt straffet for slett forsvarsspill. I det 33. minutt stanget Dunne gjestene i føringen etter et kort hjørnespark. Keeper Lukasz Fabianski burde gjort et langt bedre jobb i forveien. På overtid av omgangen doblet Bent ledelsen da han satte en retur fra keeper i nettet fra spiss vinkel. (©NTB)