Juventus vant toppkampen

Alessandro Matri scoret begge målene da Juventus slo Udinese 2-1 på eget gress i lørdagens toppkamp i serie A.

TOMÅLSSCORER: Alessandro Matri senket Udinese med sine to scoringer. (Foto: Daniele Badolato/Ap)

Torino-klubben er dermed fortsatt ubeseiret etter 20 kamper og er samtidig sikret tabelltoppen etter helgens runde.

Juventus fikk ingen enkel oppgave mot et godt organisert og kontringssterkt Udinese-lag. Deler av første omgang var svak fra begge lag, og ingen fikk satt inn et ordentlig grep om kampen.

Serie A i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Det var likevel vertene som fikk gleden av å gå til pause med ledelse. I det 42. minutt plasserte Matri 1-0 i nettet fra kloss hold på en retur fra Udinese-keeper Samir Handanovic.

I annen omgang fortsatte lagene å spille en åpen kamp. Udinese-veteran Antonio Di Natale var bare centimeter unna å utligne da han fyrte av et skudd på mål etter 54 minutter. Like etter lyktes Antonio Floro Flores bedre på en lynkjapp kontring og gjorde 1-1. Hjemmelaget så ikke overgangen komme og ble til slutt stående igjen med to forsvarsspillere før Floro Flores prikket ballen forbi Gianluigi Buffon.

Etter utligningen satset Juventus mer offensivt og fikk kjapt betalt for det. I det 62. minutt ordnet Matri sitt annet mål for kvelden. Antonio Contes menn ble raskt mer forsiktig etter ledermålet i frykt for Udineses kontringsstyrke. Mot slutten prøvde gjestene å kjempe seg tilbake, men uten å lykkes. (©NTB)