Markus Henriksen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Markus Henriksen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

RBK-Henriksen sa nei til Club Brugge

Markus Henriksen melder på Twitter at han ikke vil gå til belgisk fotball. - Jeg er jo en RBK-er.

– Gratulerer gutta med seier. Skal bli godt å komme ned til Benidorm. Takket nei til Brugge, pga. magefølelsen og totalpakken, meldte Henriksen på Twitter-kontoen sin lørdag kveld. Han bekrefter dette også overfor TV 2.

19-åringen har vært i Brugge for legesjekk og forhandlinger i en overgang med en ramme på rundt 20 millioner kroner. Klubbene skal ha vært enige, men nå har midtbanespilleren takket nei. Rosenborg gikk med 26 millioner kroner i underskudd i fjor og trenger penger.

– Jeg er jo en RBK-er
– Jeg har fått et godt inntrykk av Club Brugge, men føler jeg har mer å lære i Rosenborg og har troen på det som er i ferd med å skje der. Det er mange unge spillere på vei opp og jeg vil være med der. Jeg er jo en RBK-er, så det er vel derfor jeg blir, sier Henriksen.

Han sier også at han er en person som trenger litt tid før han bestemmer seg og ikke hadde riktig magefølelse.

– Jeg tenkte ikke på klubbens økonomi. Vi fotballspillere tenker på det sportslige og å gjør det beste i klubben. Vinner man trofeer og slik, kommer pengene. Det er klart det er en tøff situasjon i klubben nå, men jeg vil være en del av Rosenborg, slår unggutten fast.

Lagkamerat Jonas Svensson ønsket romkompisen sin tilbake på Twitter.

– Jeg tror han har savnet meg, så jeg får komme meg ned og bre over dynen over ham, spøker Henriksen.

Uvisst om Bakenga
Adresseavisen og VG skrev om saken lørdag. I tillegg til Henriksen vil belgierne har spisstalentet Mushaga Bakenga fra august, som erstatter for Joseph Akpala. Den overgangen kan være verdt rundt 18 millioner kroner.

Meningene om et salg av klubbens største talenter er delte. Mini mener trønderne bør selge.

– Får de 13–15 millioner for Bakenga, og 20 for Markus, så mener jeg at et salg er det mest riktige å gjøre, sa Mini til Adresseavisen lørdag.

Les også: Frekk Dockal ga RBK-opptur

Etter Rosenborgs seier over Dalian Aerbin i Copa del Sol lørdag snakker trener Jan Jönsson med TV 2 om mulighetene for at spillere kunne bli solgt fra klubben.

– Det kan jo hende. Det er kanskje til og med trolig, sa svensken og påpekte at det er nye økonomiske tider for Rosenborg.

– Vi skal ha et trøndersk preg på laget. Skulle noen forsvinne får vi fylle på med trøndere eller nordmenn. Det gror godt i klubben.