Brightons manager Gustavo Poyet mener hans norske spiss Torbjørn Agdestein har hatt en utrolig utvikling det siste året.  (Foto: TV 2)
Brightons manager Gustavo Poyet mener hans norske spiss Torbjørn Agdestein har hatt en utrolig utvikling det siste året. (Foto: TV 2)

Poyet om Agdestein: - Han har hatt en utrolig fremgang

Brightons manager Gustavo Poyet mener hans norske spiss Torbjørn Agdestein har hatt en utrolig utvikling det siste året.

Brighton (TV 2 Sporten): Torbjørn Agdestein (20) gikk fra Stord til Brighton forrige sommer, og ble kastet rett inn i utviklingsstallen til Brighton.

Siden i sommer har han trent med a-stallen, og har de siste kampene også gjort gode innhopp for Brightons førstelag. Forrige uke kom han inn mot Peterborough, og hadde en målgivende pasning i det som endte med seier 2-1 til Brighton.

Brightons manager er den tidligere Chelsea- og Tottenham-spilleren Gustavo Poyet, og han er veldig fornøyd med den norske spissen om dagen.

- I det siste året, i de første seks månedene, og spesielt de siste seks månedene, har han forbedret seg utrolig. Jeg satte han på en gang, i en cupkamp, og han var imponerende. Og så fikk han en halvtime til, i en bortekamp i en cup, og han var enda bedre. Og så konkurrerte han ut en førstelagsspiller forrige helg. Og det viser hvor langt han har kommet, og hvor mye vi gleder oss til å ha han her de neste årene, sier Gustavo Poyet til TV 2.

Se reportasje øverst i artikkelen.

Agdestein mener at noe av hemmeligheten bak fremgangen er at de har jobbet mye med å gi han en litt annen rolle. Mens han før var en spiss som likte å true mye av rommet bak midtstopperne, har nå begynt å spille litt mer ut mot kanten. Det har også ført til at målene har begynt å rulle inn oftere på reservelaget.

- Nå blir selvfølgelig den neste jobben å bare jobbe videre, og bare holde meg oppe i den førstelagsgruppa og få trent med de fast. Hva som kommer til å til å skje, om jeg får starte kamper, eller sitte på benken eller noe sånt, det vil vise seg, sier han.

Kanskje får han noen flere minutter på banen allerede mot Newcastle lørdag.