Åge Skinstad. (Foto: TV 2/)
Åge Skinstad. (Foto: TV 2/)

Langrennssjefen: - Alsgaard har ikke svart oss

Etter torsdagens 15km friteknikk i NM på Voss gikk en undrende Thomas Alsgaard hardt ut mot Skiforbundet som ikke har kontaktet bronsevinneren før mesterskapet. - Det har vi gjort, parerer Åge Skinstad.

Alsgaard, som også tok medalje i fjorårets NM, synes det er merkelig at ikke noen i landslagsledelsen har vært interessert i å vite hva han gjør som skiløper.

- Er du blitt kontaktet av forbundet?

- Ikke for å diskutere treningsfilosofi. Dessverre på mange måter. Jeg er litt overrasket over at kanskje ikke folk var litt mer nysgjerrige i fjor. Da var det en gedigen overraskelse at jeg kom med et veldig spinkelt grunnlag og tok bronsen der, og gikk et bra løp. At ikke noen kommer bort og spør, hva er det du gjør som ikke vi tenker på, sa Alsgaard på torsdag.

Alsgaard etterlyser nysgjerrighet: – Man må aldri glemme å stille spørsmål

Etter lørdagens NM-gull til Martin Johnsrud Sundby var det en opplagt og lett undrende langrennssjef Åge Skinstad som tok seg god tid til pressen i målområdet.

- Hva synes du om det utspillet til Thomas Alsgaard her forleden om at dere ikke tok kontakt?

- Det er jo ikke sant, vi har tatt kontakt og vi har et treningsfilosofi-prosjekt som vi har gått igjennom treningen med alle som har vært trenere og på et høyt nivå. Vi har hatt lange samtaler med Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og de andre profilene. Og vi har også henvendt oss til Thomas Alsgaard, men vi har foreløpig ikke funnet noe tidspunkt for det intervjuet, men så lenge han er sånn på hugget med å bidra med det så regner vi med at det blir gjort i løpet av kort tid, sier Åge Skinstad til TV2 Sporten.

- Henvender dere dere til han fordi dere ser at dere trenger et lite løft?

- Nei, jeg håper at du husker at vi var verdens desidert beste langrennsnasjon i fjor med åtte gull i VM. Vi har hatt mange gode resultater hittil i verdenscupen, men vi er alltid ute etter å bli bedre, og ønsker da selvfølgelig å prate med alle de som har kompetanse til å gjøre oss bedre, fortsetter Skinstad.

Thomas Alsgaard ønsket ikke å stille til intervju med TV 2 Sporten på Voss. Likevel benekter 40-åringen at noen henvendelse fra langrennssjef i Norges Skiforbund skal ha funnet sted.

- Nei, det stemmer ikke.