Svensk jeger angrepet av bjørn

Angrepet av bjørn mens han var på jakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En jeger ble angrepet av en bjørn utenfor Kilafors øst i Sverige. Mannen ble fraktet til sykehus i Gävle, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Ute med et jaktlag

Redningstjenesten i Sverige ble varslet ved 13-tiden lørdag at jegeren var blitt angrepet av en bjørn, mens han og hunden var ute i skogen sammen med et jaktlag.

Les også: Torstein så rett ned på bjørnen fra hyttetaket

Etter angrepet ble den skadde mannen liggende i skogen, men klarte å varsle sine jaktkamerater. Kameratene varslet nødetatene. Letemannskaper fra politi, brannvesen og den svenske redningstjenesten lette etter mannen.

Ved 14-tiden fant de jegeren.

– Han ringte til sine jaktkompiser og forklarte dem frem til plassen hvor han lå. Det var kameratene som viste oss veien, sier Ingemar Jonsson ved Räddningstjänsten i Sverige til Aftonbladet.

Kom ikke frem til ambulansen

Ambulansen kom seg ikke frem til ambulansen på grunn av ufremkommelige veier. Istedet ble han fraktet til bilen på en ATV.

Det er ikke kjent om mannen var ute for å jakte på bjørnen, hvor hardt skadd han er eller hvordan angrepet foregikk. Politiet kommer muligens til å utsette etterforskningen til søndag, på grunn av det dårlige været.