Martin Johnsrud Sundby blir norgesmester på 30 km skiathlon og fikk kongepokalen i NM på Voss lørdag. (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Martin Johnsrud Sundby blir norgesmester på 30 km skiathlon og fikk kongepokalen i NM på Voss lørdag. (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Nytt NM-gull til Sundby

Martin Johnsrud Sundby utklasset konkurrentene og tok NM-gull i skiatlon lørdag. Det var hans andre gull i årets NM.

Etter 15 kilometer klassisk lå han likt med Didrik Tønseth og John Kristian Dahl, men oslogutten stakk fra tidlig på skøytingen og kom i mål i ensom majestet.

Røa-løperen endte 53,5 sekunder foran Snorri Einarsson, som tok sølv. Einarsson spurtslo hjemmehåpet Sjur Røthe.

Sundby sikret seg også kongepokalen med lørdagens seier. Han vant i tillegg 15-kilometeren i fri teknikk torsdag. Selv tror Norgesmesteren at han snart blir farlig også i verdenscupen.

- Jeg er sjelden imponert over meg selv, men jeg er veldig fornøyd med å ta to NM-gull her, sier Johnsrud Sundby til TV 2 Sporten.

Landslagssjef Åge Skinstad har latt seg imponere av Røa-løperens to gull, og omtaler lørdagens renn som verdensklasseløp.

- Det Martin gjør er verdensklasse, men om det er pallplasseringer eller topp ti, det vet jeg ikke, sier Skinstad.

- Jeg har noe på gang
- Jeg er ikke i verdenstoppen med disse rennene her, men jeg kjenner at jeg har noe på gang. Jeg har hatt en merkelig høst med mye sjukdom, så jeg trenger et par knepp til, fortsetter 27-åringen.

- Når skal du bli den stabile løperen som Norge kan stole på i verdenscupen?

- Nå håper jeg ikke at jeg tar munnen for full her, men jeg er ganske sikker på at jeg har et nivå inne etter hvert der jeg kan kjempe mot de aller største, jeg tror jeg kan heve meg enda noen knepp

Den doble Norgesmesteren på Voss skryter av NM-verten for et enestående mesterskap, og gleder seg til siste konkurransedag og stafett på søndag.

- Det var kjempetrøkk, jeg hadde publikum i ryggen i 30km i dag. Løypene er helt strålende. Nå er det bare å komme seg hjem og legge beina høyt før stafetten, avslutter Johnsrud Sundby.