ny1-syria-lik-dumpet-F - Lik dumpet i syrisk by

Likene av 17 drepte menn er funnet i den syriske byen Hama, ifølge aktivister. De mener at sikkerhetsstyrker har drept og dumpet mennene midt i byens boligstrøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mennene ser nærmest ut til å ha blitt henrettet ettersom nesten alle er skutt med en kule i hodet, sier aktivisten Abu al-Walid til Reuters. De drepte skal også ha hatt jernlenker rundt føttene.

En annen aktivist sier at hendene til de drepte var bundet med plastledninger og at føttene hadde lenker. De skal ha blitt dumpet i fem ulike nabolag i byen sent torsdag kveld.

Samme dag meldte statlige syriske medier at sju syriske soldater, deriblant en offiser, er drept i et bakholdsangrep ved Douma i nærheten av Damaskus.

– En terrorgruppe angrep en buss som fraktet soldater i Damaskus-provinsen, og sju soldater ble drept, blant dem en offiser, heter det i meldingen fra nyhetsbyrået SANA.

Fredag skal tolv soldater ha blitt drept i to ulike angrep, hvorav det ene skal ha blitt utført med en bilbombe. Kildene bak opplysningene er eksilsyrere. (©NTB)