MATCHVINNER: Dirk Kuyt banker inn vinnermålet to minutter før full tid mot Manchester United. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
MATCHVINNER: Dirk Kuyt banker inn vinnermålet to minutter før full tid mot Manchester United. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Kuyt senket Manchester United på Anfield

Liverpool er klare for den femte runden i FA-cupen. - Vi var det beste laget, sier Sir Alex Ferguson.

Liverpool - Manchester United 2-1 (1-1)

FA-cupen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Liverpool er klare for den femte runden i FA-cupen etter at de lørdag vant 2-1 hjemme mot erkerivalene Manchester United. Daniel Agger stanget hjemmelaget i ledelsen før Ji-Sung Park utlignet like før pause. To minutter før full tid avgjorde Dirk Kuyt kampen da han kom alene med David De Gea.

Seieren kronet en god uke for Kenny Dalglish' mannskap, som onsdag tok seg til finale i ligacupen etter å ha slått ut Manchester City over to kamper.

Liverpool - Manchester
  United (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Liverpool - Manchester United (Foto: ANDREW YATES/Afp)

- Jeg vet ikke hvordan laget klarte å tape denne kampen. Målet til kuyt var ikke bra, men jeg er fornøyd med spillerne. De gjorde det bra, dominerte kampen og fortjente ikke å bli slått i det hele tatt. Vi var det beste laget, men slik er FA-cupen, sa Sir Alex Ferguson til ITV1 etter kampen ifølge Sportinglife.com.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard er enig med Ferguson at United spilte bra.

- De kontrollerte store deler av kampen, men det viktigste er resultatet og vi klarte det til slutt, sa Gerrard.

- De var kanskje det beste laget, de var desperat etter å vinne. men til slutt er det målene som teller, sa matchvinner Dirk Kuyt.

Intens åpning
Det var en intens åpning på kampen på Anfield. Begge lags supportere sang for full hals, og lydnivået steg spesielt høyt da Patrice Evra hadde sine første touch på ballen i åpningsminuttene.

Liverpool fikk kampens første mulighet drøyt tre minutter ut i oppgjøret. Maxi Rodrigues fikk god tid til å stille inn siktet 20 meter fra mål, men David De Gea fikk bokset det harde skuddet ut til en corner.

Noen få minutter senere var det gjestene fra Manchester sin tur til å teste motstanderens keeper. Ballen havnet hos United-veteran Ryan Giggs på kanten av sekstenmeteren, men volleyforsøket gikk rett i klypene på Pepe Reina.

LES OGSÅ: Slik blir deadline day på TV 2

Valencia i stolpen
Liverpool hadde ballen mest de ti første minuttene av kampen, men hjemmelaget skapte ikke de største sjansene foran målet til bortenfansen.

Etter 17 minutter var Sir Alex Fergusons menn nære ved å ta ledelsen. Antonio Valencia forserte mot målet til Liverpool og prøvde lykken fra 20 meter. Skuddet fikk en ekkel dupp og passerte Reina, men stolpen sørget for at de blå-svarte gjestene ikke tok ledelsen.

Daniel
  Agger (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Daniel Agger (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Agger stanget Liverpool foran
I angrepet som fulgte minuttet senere, var det Liverpool sin tur til å komme til en stor sjanse - og denne gangen ble det uttelling. En corner fra Steven Gerrard havnet på hodet til Daniel Agger foran mål, og med David De Gea på halvdistanse kunne dansken stange hjemmelaget i føringen, via hårtustene til Uniteds spanske målvakt.

FA-cupen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Scoringen gjorde kampen enda mer intens, og i løpet av den første omgangen var det flere småstygge taklinger. Dommer Mark Halsey la listen høyt, og holdt kortene i lomma de første 45.

Park utlignet
Med seks minutter igjen av den første omgangen svarte bortelaget. Rafael presset Jose Enrique til å gjøre feil utenfor egen sekstenmeter, og den unge brasilianeren la ballen nydelig inn foran mål. Der ventet Ji-Sung Park som banket ballen i mål på direkten. Sørkoreanerens scoring var fortjent ettersom at det var bortelaget som styrte kampen mest før halvtid.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

FIKK KJØRT SEG: Patrice Evra takles av Liverpools Stewart Downing.
  (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
FIKK KJØRT SEG: Patrice Evra takles av Liverpools Stewart Downing. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Fem minutter etter hvilen ropte Manchester United-spillerne på straffespark etter et godt angrep, men Halsey vinket spillet videre.

LES OGSÅ: Mata sendte Chelsea videre i FA-cupen

Liverpool-dominans
David De Gea slapp med skrekken etter 55 minutter da han fikk et tilbakespill fra en lagkamerat. Spanjolen dempet ballen, men sendte den rett i føttene til Stewart Downing. Vingen brukte lang tid med ballen, og Liverpool klarte ikke å utnytte sjansen.

FA-cupen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

United la seg lenger bak på banen utover i omgangen, og Liverpool slapp inn i kampen igjen etter en dårlig periode. Gerrard forsøkte seg direkte fra frispark på 25 meter, men denne gangen var De Gea parat i United-målet.

Kuyt sendte Anfield til himmels
Liverpool fortsatte å styre kampen, og til slutt fikk hjemmelaget belønning for strevet.

En femmeter fra Pepe Reina ble stusset videre i bakrommet av Andy Carroll. Dirk Kuyt har slitt voldsomt med å finne nettmaskene denne sesongen, men alene med De Gea klinket nederlenderen ballen i mål med bare tre minutter igjen å spille.

Minuttet senere kunne de røde ha doblet ledelsen. Andy Carroll headet først i tverrliggeren fra skrå vinkel, før innbytter Kuyt var frempå nok en gang. Denne gangen endte avslutningen centimetere utenfor stolpen.

Manchester United maktet aldri å svare på vertenes sene ledermål, og dermed ble Dirk Kuyt tungen på vektskålen i hatoppgjøret på Anfield.

Slik startet lagene:
Liverpool: Pepe Reina, Martin Kelly, Jose Enrique, Daniel Agger, Martin Skrtel, Jamie Carragher, Jordan Henderson, Steven Gerrard, Stewart Downing, Maxi Rodriguez, Andy Carroll.
Manchester United: David De Gea; Rafael, Chris Smalling, Jonny Evans, Patrice Evra; Antonio Valencia, Michael Carrick, Paul Scholes, Ryan Giggs, Ji-Sung Park; Danny Welbeck

FA-cupen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk