horgmo
horgmo

Horgmo tok sølv i X Games

Sjokkerte konkurrentene med en fantastisk «Triple Cork».

Torstein Horgmo var blant favorittene i nattens Big Air-finale i X Games, og nordmannen innfridde forventningene i Aspen.

Horgmo viste nok en gang frem en «Triple Cork 1440» - et triks som sikret ham seieren i konkurransen i fjor. I år var det spektakulære trikset enda bedre utført, til stor begeistring for han selv, publikum og konkurrenter.

Denne gangen holdt det til en andreplass for 24-åringen, bak kanadieren Mark McMorris, som vant fire poeng foran nordmannen. Likevel var det en svært fornøyd Horgmo som snakket med TV 2 Sporten etter konkurransen.

– Jeg er så sliten etter en lang dag, at det er helt sjukt. Jeg trodde ikke det var stort nok hopp til det. Jeg pushet det ganske greit, men det funket. Det er sånn idioti-moment under X Games, men det funket mye bedre i år enn i fjor. Skulle bare ønske jeg kunne satt den litt tidligere. Jeg bare syka meg selv helt ut. Digg å få prøvd det på et parkhopp, sa Horgmo. '

Se hoppet og intervjuer i videovinduet øverst i artikkelen!

LES OGSÅ: Endelig lyktes det for Kjersti Buaas i X Games
LES OGSÅ: – X Games er gigantisk

Hvor lenge har du trent på dette?

– Jeg har prøvd det en gang før. Gjorde en i fjor vinter i filmen min som kommer ut til neste år.

Både Ståle Sandbech og Gjermund Bråten fikk i siste liten være med på kveldens BigAir-konkurranse da to av kjørerne ble skadet under trening, men ingen av dem maktet å ta seg videre til nattens superfinale.

Topp fem:
Mark McMorris (USA) 49, 31, 30, 14 - 80
Torstein Horgmo (Norge) 50, 26, 14, 14 - 76
Sebastien Toutant (Canada) 41, 35, 26, 12 - 76
Erik Willet (USA) 39, 37, 11, 11 - 76
Seppe Smits (Belgia) 35, 33, 32, 24 - 68