Øystein «Pølsa» Pettersen og Eirik Brandsdal. (Foto: TV 2/)
Øystein «Pølsa» Pettersen og Eirik Brandsdal. (Foto: TV 2/)

Pølsa om gullvinner Brandsdal: – Han har mye flaks

Og Øystein «Pølsa» Pettersen røper hvorfor sprintkongen Eirik Brandsdal har «problemer» med hovne armhuler.

Voss (TV 2 Sporten): Eirik Brandsdal forsvarte NM-gullet sitt på sprinten i ski-NM i dag. 25-åringen fra Kjelsås var både god og heldig på veien til sprintfinalen. I kvartfinaleheatet hektet Brandsdal med Timo André Bakken i den siste svingen før oppløpet.

Den regjerende mesteren kom seg imidlertid fort nok opp på beina til å bli nummer to i heatet. Han kvalifiserte seg til sprintfinalen via «lucky loser»-kvoten.

I finalen viste Brandsdal prov på hvorfor han for øyeblikket er nummer seks i sprintcupen i verdenscupen. Han fosset forbi Sondre Fossli på oppløpet da det gjaldt som mest.

Kent Ove Clausen ble nummer tre.

LES: Eirik Brandsdal forsvarte NM-gullet

– Øm i armhulene
I etterkant av finalen ble sympatiske Brandsdal raskt jekket ned av kompisen Øystein «Pølsa» Pettersen. «Pølsa» røper at stillfarne Brandsdal også har sine merkelige sider.

– Jeg har ikke vært borti noen idrettsutøvere som slutter å sykle fordi de har hovne armhuler, men det har Brandsdal. Et av morgenritualene til Eirik Brandsdal er å sjekke om han er øm i armhulene, spøker Pettersen og fortsetter:

– Brandsdal har vokst opp i en idyllisk, liten drømmeoase på Kjelsås. Han har knapt opplevd noen traumatiske ting i løpet av hele sitt liv. Hjemme hos Brandsdal er alle kanter pakket inn i skumgummi for at Brandsdal ikke skal slå seg. Brødet kjøper han for eksempel ferdig oppskåret. Han har alltid blitt pakket godt inn og blitt passet godt på. Det bærer han litt preg av, gliser Pølsa.

Se reportasje øverst i artikkelen

Brandsdal flirer av Pettersens armhulehistorie.

– Det er jo hyggelig å bli omtalt slik av Øystein, men med ham må man alltid trekke fra 150 prosent av det han sier, sier gullvinneren.

LES: Nekter Norge å teste ski
LES: Maiken Caspersen Falla tok sprintgullet

– Flink til å utfordre oss
«Pølsa» innrømmer at det er vanskelig å «ta» Brandsdal på noe.

– Han er egentlig en veldig ålreit fyr, men skulle jeg finne noe negativt å si om ham så må det jo være at han er veldig treig. Ikke på ski, men generelt treig. I tillegg har han mye flaks. Det beviste han i dag. Først faller han og kommer videre. Så blir han lucky loser og vinner. Det er jo mye flaks inne i bildet, konstaterer Pettersen.

LES: Alsgaard etterlyser nysgjerrighet: – Man må aldri glemme å stille spørsmål

I en mer seriøs tone skryter «Pølsa» av 25-åringens ønske om å bli enda bedre.

– Han stiller alltid spørsmål med hvordan vi gjør ting. Han er flink til å utfordre oss på det vi er dårlige på. I et miljø som har gjort det bra over mange år er det lett at ting blir litt satt - man blir veldig fornøyd med det man gjør. Da er det godt å få inn folk som Brandsdal, avslutter Pettersen.