dld-sprekker - Tror datalagringsdirektivet må utsettes

IKT-Norge tror innføringen av EUs datalagringsdirektiv vil måtte utsettes. Årsaken er ifølge digi.no de omfattende sikkerhetskravene som stilles til norske telekomselskaper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det som skal gjøres teknisk hos telekomtilbyderne, er veldig komplisert. Det finnes ikke tekniske løsninger for de mest omfattende sikkerhetskravene som er foreslått, sier direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, Torgeir Waterhouse, til NTB.

Det omstridte EU-direktivet som skal tre i kraft 1. juli, er forbundet med en rekke parallelle prosesser. Datatilsynet skal for eksempel fastsette konsesjonsregler for de rundt 200 telekomselskapene som etter loven skal lagre all trafikkdata i seks måneder, mens Post- og teletilsynet har fått i oppgave å utarbeide nye forskrifter til telekomloven.

– Når regelverket omsider blir vedtatt, vil det være svært knapp tid før fristen går ut. Jeg tror tidsplanen skal holde hardt, sier Waterhouse.

Seniorrådgiver Heidi Karlsen i Samferdselsdepartementet sier til digi.no at myndighetene fremdeles forholder seg til 1. juli som frist, mens datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon erkjenner at det er frykt for at tidsplanen ryker.(©NTB)