sleep talk topp (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)
sleep talk topp (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)

Her er våre pinligste soveromsøyeblikk

Vi lot app ta opp det vi sa i søvne.

Det finnes en jungel av applikasjoner du kan laste ned til smarttelefonen din. Selv når du sover, har appbutikkene tjenester å tilby. En av dem er «Sleep Talk Recorder», som tar opp mens du snakker i søvne.

Denne våren kommer TV 2 hjelper deg til å ta et dykk ned i havet av applikasjoner, for å teste noen av appene som finnes. Nå har vi testet «Sleep Talk Recorder», som finnes til både iPhone og Android.

Hør hva vi snakket om i søvne lenger ned i saken.

Se også: App-guiden: Med disse tulle-appene blir du festens midtpunkt

sleep-talk-graf (Foto: Camilla Brække/Skjermdump)
sleep-talk-graf (Foto: Camilla Brække/Skjermdump)

Innblikk i underbevisstheten

Med «Sleep Talk Recorder» kan du få et innblikk i hva underbevisstheten din har å by på, for bare syv kroner.

Allerede fra de første skjermtrykkene er appen veldig lett å skjønne. Du aktiverer den ved å trykke på et ikon av en seng, så legger du telefonen på nattbordet ditt og entrer drømmeland. Morgenen etter kan du høre gjennom alt som har blitt tatt opp i løpet av natten - både små og store lyder.

Appen er ikke som en båndopptaker som tar opp absolutt alt gjennom natten, men kun når det kommer lyder. Søvnsnakket ditt blir presentert med en slags grafikk som viser lydutslagene, og hvilket klokkeslett på natten du har snakket.

Se også: App-guiden: Disse foto-appene gir ekstra muskelkraft til bildene dine

Er du verdens beste søvnsnakker?

Det finnes en rekke applikasjoner som lar deg ta opp det du sier i søvne. Noen er gratis, mens andre koster opp mot 21 kroner.

Vi har testet en av de mest populære, «Sleep Talk Recorder», fra iPhone- og Android-utviklerne Mad in Sweden AB.

En kul funksjon med denne appen er at du kan laste opp søvnsnakket ditt til en server, hvor brukerne kan stemme på de aller beste på en toppliste.

Se også: App-guiden: Disse tre mobilspillene for barn er absolutt verdt pengene

Saken fortsetter under bildet.

sleep-talk-bind (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)
sleep-talk-bind (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)

Banning, bind og latter

Enten du vil huske drømmene dine, bevise for partneren din at han eller hun snorker, eller om du rett og slett er nysgjerrig på om du sier noe i søvne - «Sleep Talk Recorder» er skikkelig spennende underholdning, i allefall for undertegnede.

Etter å ha brukt appen har jeg funnet ut at jeg ler mye i søvne, sier «lol» (som jeg også sier mye i våken tilstand), banner og snakker på engelsk. Tiden hvor jeg er mest snakkesalig er rundt klokka 01.30-02.00, og mellom 04.00 og 05.00 (appen loggfører når på natten du snakker).

Mye av det som blir sagt er totalt usammenhengende, og jeg aner ikke hva jeg har drømt. Som for eksempel i dette klippet, hvor jeg også banner:

3697408

Heller ikke her vet jeg hva jeg har drømt. Jeg sier «døøh, oki», lager en truddelutt og ler:

3697494

Det neste klippet er det eneste hvor jeg fører en samtale det er mulig å forstå (i allefall litt). Etter å hørt på klippet fem-seks ganger, kom jeg til slutt på hva drømmen handlet om, ut fra hva jeg sier.

Drømmen er som følger: Jeg står inne i en bensinstasjon og bak noen hyller står det en kortvokst person som jeg skal kjøpe bind til (dette har ikke skjedd i virkeligheten). I lydklippet sier jeg blant annet: «åja, med vinger! Åssen farge vil du ha på bindet ditt, da? Det skal jeg selvfølgelig kjøpe». Hør her:

3697496

snakkeboble2 (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)
snakkeboble2 (Foto: Lisa Dyremyhr Bakke)

Det er tydelig at jeg har det gøy i søvne, siden jeg ler så mye. Her avsluttes den noe lunkne latteren med «spennende dag, da»:

3697782

Ordet «speedyfucker» har jeg så vidt jeg vet aldri brukt før, men tydeligvis sier jeg det i søvne:

3697788

Om du ikke skjønte så mye av hva jeg har snakket om i søvne, skjønner jeg det ikke helt selv heller. Men i søvne har jeg tydeligvis full kontroll, her snakker jeg på engelsk:

3697791

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter