RASER: Eyvind Hellstrøm er sint
RASER: Eyvind Hellstrøm er sint

Eyvind Hellstrøm: – Det er umenneskelig og forferdelig

Programlederen og mesterkokken raser mot forholdene på norske sykehjem og sykehus.

TV3s kanskje viktigste programlederkort Eyvind Hellstrøm hadde sist uke premiere på programmet «Hellstrøm Inviterer» der han har samlet et knippe kjendiser for å lage mat.

Les også:– Det er helt perverst

Raser mot Strøm-Erichsen

Samtidig som Hellstrøm viser sympatiske sider ved seg selv i munter passiar med kjendisene, raser han også over forholdene i norske sykehjem og på sykehus.

– Sykehus er forferdelig. Det er katastrofe. Den maten som serveres på norske sykehjem og institusjoner er helt grusom. Det er helt forferdelig. Rett og slett umenneskelig, sier Hellstrøm i et intervju med «God kveld Norge».

Forferdelig og umenneskelig

– Maten på sykehus burde være det som faktisk var høydepunktet for pasientene når de ligger der og har det vanskelig. Noen må ta ansvaret og det bør komme fra politisk hold. Når man da er helseminister så må man sette seg til bordet og gå grundig igjennom det. Og ikke bare utsette og snakke og forskyve og tro at alt er fint for det er det ikke, sier Hellstrøm.

Uverdig å ende sitt liv slikt

– Det som går foran alt er helse og livskvalitet når man begynner å bli litt oppi årene. De ender sine liv der og har det så kjipt der den siste tiden. Det er skrekkelig og umenneskelig og det må løses, sier Eyvind Hellstrøm.

Les også: Anne-Kat Hærland: – Hellstrøm rydder ikke akkurat opp

Helse- og omsorgsdepartementet opplyste om at Anne-Grete Strøm-Erichsen ikke var tilgjengelig for å svare på kritikken fra Hellstrøm ettersom hun var opptatt med reise og arbeid i regjeringen.