TEKNIKK: Hanne Sørvaag får bevise at hun kan mer enn musikk i det nye konseptet «The Voice»
TEKNIKK: Hanne Sørvaag får bevise at hun kan mer enn musikk i det nye konseptet «The Voice»

Slik selger Hanne Sørvaag seg inn for «The Voice»-deltakerne

Med tre tøffe konkurrenter måtte Hanne Sørvaag ta sleipe teknikker i bruk.

Klokken 20:00 fredag kveld braker det løs med TV 2s nye storsatsing «The Voice–Norges beste stemme». De fire mentorene Magne Furuholmen , Sondre Lerche , Yosef Wolde-Mariam og Hanne Sørvaag har nå vært igjennom flere auditionrunder og nå skal det altså det hele vises på TV.

«The Voice» er et nytt konsept i Norge, og det er mange nye regler å sette seg inn i.

Om alle fire mentorene snur stolen sin mens en deltaker står på scenen, så er det deltakeren selv som får velge hvilken mentor de vil ha videre i programmet.

Les også: The Voice-mentorene var skeptiske til talentprogrammer

Brukte sine overtalelsesevner

Hanne forteller til «God kveld Norge» at hun synes det har vært vanskelig å konkurrere med de andre, store artist-mentorene.

– Ja, det var jo litt av noen konkurrenter jeg hadde der da, ved siden av meg. en legende i norsk musikkbransje, en indieprins prins og en ekstremt karismatisk rapper. Det var ikke bare lett altså, det må jeg bare si, forteller Sørvaag.

Men det var en ting Hanne var hakket bedre på en sine konkurrenter.

– Det må jeg bare si, hadde jeg vært i en annen bransje så hadde jeg vært millionær etter de innsalgene som jeg gjorde, som av og til fungerte til min fordel, sier mentoren lurt.

Det er spesielt et innslag fra programmet som hun husker spesielt godt.

Hun overrasket nemlig de andre mentorene med sine overtalelsesevner.

– Det var en gang, og hver gang jeg tenker på det så ler jeg fordi da var det en som egentlig hadde valgt en annen mentor og sagt klart ifra hvem han hadde valgt. Og da sa jeg bare «vet du hva? Jeg tror du skal tenke deg om en gang til jeg. For jeg tror faktisk at du hører til på mitt lag. Det er pop du holder på med, og det er jeg som er pop!», forteller Hanne med en meget bestemt stemme.

– Det endte med at han valgte meg og alle de andre i temaet ble helt sånn: «han hadde valgt, og så klarte du å få han over til deg allikevel», ler Sørvaag.

Les også:Sondre Lerche fortalte ikke familien om sin nye jobb

Nytt konsept

Denne høsten var det «Idol» som var det store talentprogrammet på TV 2 og før den tid har vi også sett «Norske Talenter».

Flere har lurt på hvordan det nye konseptet kommer til å bli og om vi i det hele tatt trenger et nytt talentprogram.

Hanne mener at «The Voice» vil bli noe helt nytt og at folk vil se på dette med litt andre øyne.

– Det er virkelig noe helt nytt fordi alle fasene er ulike. Jeg har underveis hatt litt vanskelig for å forstå hvordan alt fungerer. og det vil jo si at det er noe man ikke kjenner fra før og det tar litt tid å sette seg inn i spillereglene. Men jeg ser nå at som seer så vil man forstå konseptet veldig lett, forteller Hanne.

Les også: Øyvind Mund: – Å herregud, nok et talentprogram!

Dramatikk og tårer

Det er spesielt noen punkter Hanne mener kommer til å bli ekstra spennende og annerledes.

– Det er virkelig spennende de gangene alle fire har snudd seg og vil ha den artisten som er helt ukjent, så sitter vi fire mentorene der som har gjort så mye forskjellig, både her og i hele verden, og krangler som gale for å få denne artisten. Det er en twist man aldri har sett før og en veldig ydmyk og fin twist, sier hun.

Videre kan Sørvaag love både glede, tårer og dramatikk.

Både fra deltakere og mentorene.

– Det var en gang jeg begynte å gråte, men egentlig ikke fordi han ikke valgte meg, det var mer fordi det var så rørende for han sa et eller annet om at han alltid hadde vært så fan av Magne og ville velge han. Og det var bare et så rørende øyeblikk så da kjente jeg tårene kom, forteller hun.

Les mer: «The Voice»-aktuelle Hanne Sørvaag: – Jeg har hatt søvnløse netter