terror-fengsling-mandag - Vil fengsle Breivik på grunn av gjentakelsesfare

Politiet ber Oslo tingrett opprettholde varetektsfengslingen av Anders Behring Breivik med argument om at det vil være gjentakelsesfare dersom han ikke fengsles på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet sendte fredag sin formelle begjæring om fortsatt varetekt av Breivik til Oslo tingrett. Mandag 6. februar går fengslingen ut for den terrorsiktede, og politiet vil derfor begjære ham videre fengslet helt fram til rettssaken starter 16. april.

Politiet må alltid begrunne hvorfor de ønsker en person fengslet. Det kan være av hensyn til det som kalles «den allmenne rettsfølelse» eller fordi det er fare for at den siktede skal ødelegge bevis eller påvirke vitner dersom han blir sluppet fri før rettssaken er gjennomført.

– Vi vil begrunne fengslingen med gjentakelsesfare. Det vil ikke bedt om videolink eller lukkede dører, sier politiadvokat Christan Hatlo i en melding fra Oslo politidistrikt fredag ettermiddag.

Rettsmøtet er mandag 6. februar klokka 12.30 i Oslo tingrett. Breivik vil heller ikke under dette rettsmøtet godta å bli fotografert mens han er i rettslokalet. Han har også sagt at han ikke vil gjøre noen forsøk på å holde noen tale til retten eller til ofre og etterlatte under fengslingsmøtet. (©NTB)